Secretele unui păr sănătos şi strălucitor

Pentru o femeie este important să aibă un păr sănătos şi strălucitor. Acesta zilnic este expus unor factori care îl slăbesc şi-l deteriorează, făcându-l să-şi piardă din strălucire şi frumuseţe.
Iată cum scapi de scalpul uscat:
Atunci când problema este un scalp uscat,apare mâncărimea şi mătreaţa. Nimănui nu îi plac fulgii de piele moartă care apar în păr.Amestecă zece picături de ulei esenţial de lavandă pur,cu o lingură de ulei de migdale sau de jojoba. Masează uşor 5 minute scalpul cu mişcări circulare,după care clăteşti cu apă caldă.
Pentru scalpul sensibil,masează folosind ulei de jojoba 5 minute înainte de duş. În plus,ar trebui să crească aportul de omega 3,un acid gras găsit în peşte şi legume. Părul gros sau normal are mai puţine probleme decât celelalte tipuri.
Părul subţire
Acesta devine subţire atunci când pierde din putere şi grosime. În plus,problema poate fi rezultatul unui regim alimentar sărac,lipsa vitaminelor sau unele tulburări endocrine.
Iată cum îl poţi regenera
Amestecă o jumătate de ceaşcă de oţet de mere cu o jumătate de cană de apă şi aplică pe scalp cu mişcări circulare. Acoperă părul cu folie de plastic şi las-o să acţioneze 30-40 de minute. Oţetul de mere ajută la restabilirea echilibrului pH-ului din scalp. Când părul este fragil,acesta tinde să cadă repede şi să crească mai greu.
Părul fragil
Pentru a se regenera părul fragil,masează o cantitate mică de ulei de cocos pe scalp şi păr,şi lasă-l să acţioneze 5-10 minute,înainte de a clăti cu apă caldă. Pentru un rezultat favorabil,include în dietă alimente cum sunt carne slabă,peşte,brânză scăzută în grăsimi,albuş de ou,spanac sau soia.
Mătreaţa
Aceasta apare atunci când o creştere excesivă a bacteriilor face ca celulele moarte ale pielii să se acumuleze pe scalp.
Iată cum poţi scăpa de mătreaţă
Înainte de duş,amestecă 10 picături de ulei esenţial de bergamot,cu o jumătate de ceaşcă de ulei de jojoba sau de migdale şi masează scalpul cu mişcări circulare. Pentru rezultate,include în dieta zilnică alimente bogate în zinc.