Secretele unui păr sănătos şi strălucitor

1 72725 original jpg jpeg

Pentru o femeie este important să aibă un păr sănătos şi strălucitor. Acesta zilnic este expus unor factori care îl slăbesc şi-l deteriorează, făcându-l să-şi piardă din strălucire şi frumuseţe.

Iată cum scapi de scalpul uscat:

Atunci când problema este un scalp uscat,apare mâncărimea şi mătreaţa. Nimănui nu îi plac fulgii de piele moartă care apar în păr.Amestecă zece picături de ulei esenţial de lavandă pur,cu o lingură de ulei de migdale sau de jojoba. Masează uşor 5 minute scalpul cu mişcări circulare,după care clăteşti cu apă caldă.

Pentru scalpul sensibil,masează folosind ulei de jojoba 5 minute înainte de duş. În plus,ar trebui să crească aportul de omega 3,un acid gras găsit în peşte şi legume. Părul gros sau normal are mai puţine probleme decât celelalte tipuri.

Părul subţire

Acesta devine subţire atunci când pierde din putere şi grosime. În plus,problema poate fi rezultatul unui regim alimentar sărac,lipsa vitaminelor sau unele tulburări endocrine.

Iată cum îl poţi regenera

Amestecă o jumătate de ceaşcă de oţet de mere cu o jumătate de cană de apă şi aplică pe scalp cu mişcări circulare. Acoperă părul cu folie de plastic şi las-o să acţioneze 30-40 de minute. Oţetul de mere ajută la restabilirea echilibrului pH-ului din scalp. Când părul este fragil,acesta tinde să cadă repede şi să crească mai greu.

Părul fragil

Pentru a se regenera părul fragil,masează o cantitate mică de ulei de cocos pe scalp şi păr,şi lasă-l să acţioneze 5-10 minute,înainte de a clăti cu apă caldă. Pentru un rezultat favorabil,include în dietă alimente cum sunt carne slabă,peşte,brânză scăzută în grăsimi,albuş de ou,spanac sau soia.

Mătreaţa

Aceasta apare atunci când o creştere excesivă a bacteriilor face ca celulele moarte ale pielii să se acumuleze pe scalp.

Iată cum poţi scăpa de mătreaţă  

Înainte de duş,amestecă 10 picături de ulei esenţial de bergamot,cu o jumătate de ceaşcă de ulei de jojoba sau de migdale şi masează scalpul cu mişcări circulare. Pentru rezultate,include în dieta zilnică alimente bogate în zinc.Recente

Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg