Sfaturi inedite care ţin timpul în loc

1 72291 original jpg jpeg

Îmbătrânirea este inevitabilă şi o ,,stare'' de care ne temem cu toţii, însă putem lua măsuri pentru a preveni efectele negative ale înaintării în vârstă.

De altfel,există o serie de lucruri pe care le putem face pentru a ne asigura un stil de viaţă cât mai sănătos posibil. Iată,aşadar,câteva sfaturi inedite pentru viaţă lungă!

Adoptă un regim de viaţă sănătos

Adoptarea unei diete preponderent vegetariene şi praticarea de yoga zi de zi au fost asociate cu o durată mai lungă de viaţă.

Fă mişcare de trei ori pe săptămână

Una dintre cele mai eficiente modalităţi de a preveni îmbătrânirea este să faci sport de cel puţin trei ori pe săptămână,susţine geneticianul Tim Spector de la King’s College,Londra. Activitatea fizică este importantă pentru fiziz cât şi pentru a preveni îmbătrânirea mentală.

În plus,sportul întăreşte musculatura şi oasele,care se deteriorează pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Consumă sos de roşii şi salsa

În 2012,o echipă de cercetători de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie a descoperit că consumul a cinci linguri de produse pe bază de roşii zilnic ar putea stimula producţia de colagen natural a pielii în numai cinci săptămâni,crescând astfel şi protecţia împotriva razelor UV. Acest lucru se datorează licopenului,un antioxidant puternic care se găseşte în roşii.