Sfaturi pentru un machiaj perfect

1 74016 original jpg jpeg

În încercarea de a ne aranja, avem tendinţa de a aplica multe produse, fără să ştim exact la ce folosesc şi de multe ori, nepotrivite pentru vârsta tenului nostru. Iată câteva aspecte bune de reţinut!

Ascundecearcănele

Înainte de a aplica produsul de corectare a porţiunilor întunecate,aplică sub ochi un produs-tratament bogat în antioxidanţi şi vitaminele A,E şi C,pentru a da luminozitate zonei şi pentru a combate inflamaţia. Ulterior,aplică corectorul în maniera ta obişnuită,urmărind linia genelor.

Nu sări peste etapa produsului-bază

„Primer-ul” este acel produs minune,care îi creşte machiajului tău durata şi rezistenţa. Îl poţi folosi şi pe buze,ca o bază pentru rujul tău,pentru a păstra culoarea mai intensă.

Găseşte unfond de ten bun

Dacă ai 40 de ani sau peste,nu mai aplica cremă hidratantă înainte de fondul de ten.  La această vârstă ai nevoie de ceva mai multă acoperire,aşa că foloseşte iniţial un corector pe zonele cu probleme,apoi  fondul de ten,ales pornind de la acestă premisă.

Încearcătuş lichid

Este mai uşor de aplicat decât crezi. Pentru început,pune o oglinda cu faţa în sus pe masă,astfel încât să priveşti în jos,către ea. Trasează o linie subţire cu un creion de ochi,urmărind genele, apoi,peste ea,aplică tuşul lichid,începând din colţul intern al ochilor către exterior.

Subliniază-ţiobrajii

Fardul de obraz este esenţial pentru obţinerea unui aspect proaspăt şi luminos. Încearcă o nuanţă de roz-piersică pe pomeţi,pentru un efect de strălucire naturală.

Sprâncene perfecte

O pereche de sprâncene bine definite poate fi atuul tău. Ai grijă ca pielea dimprejur să fie mereu netedă,fără mici fire crescute,şi începe conturarea lor cu un creion special sau cu un fard pudră,destinat acestei operaţiuni.

Păstrează-le naturale,aplicând o cantitate modestă de produs,musai în nuanţa sprâncenelor tale şi în nici un caz mai închisă,pentru că vei obţine un aspect artificial.  

Citeşte şi:

Cum să dai forma ideală sprâncenelor tale

Greşeli de machiaj care-i sperie pe bărbaţi

Nu renunţa la mascara!

Este etapa cea mai importantă a machiajului tău,pentru că dă profunzime privirii,deci nu sări peste ea! Începe fix de la baza genelor şi continuă către extremităţi,cu un mişcare uşor rotită.