Sfaturi pentru unghii sănătoase

1 69648 original jpg jpeg

Ţi se pare că unghiile tale nu mai arată la fel de bine ca înainte? Află ce anume îţi cauzează micile probleme şi cum le poţi remedia de una singură. Iată!

De multe ori unghiile suferă de anumite deficienţe (calciu sau vitamina C) din cauza unei alimentaţii nepotrivite. Vitamina H (sau biotina),cunoscută pentru beneficiile sale pentru piele,ochi şi sistemul nervos,este recomandată şi în cazul unghiilor.

Încearcă să consumi alimente bogate în această vitamină,cum ar fi ouăle,fasolea şi mazărea. Studiile au arătat că aportul de vitaminele A,C şi E poate îmbunătăţi vizibil starea de sănătate a unghiillor.

Ai început să observi mici pete albe la nivelul unghiilor tale? Acesta poate fi primul semn al deficienţei de zinc,care poate fi combătut destul de simplu:tot prin alimentaţie. Astfel,mănâncă carne de vită,ciocolată,seminţe de pepene verde uscate şi alune.

Un alt mineral responsabil pentru creşterea unghiilor,magneziul,poate fi găsit în cereale,cartofi albi şi nuci.

Evită să îţi supui unghiile anumitor „tratamente” la modă,în saloanele de manichiură. Dacă observi că au căpătat o uşoară tentă gălbuie,dă-le o pauză de la toate ojele şi lacurile de unghii folosite. Şi,important,foloseşte mănuşi atunci când foloseşti substanţe dure pentru curăţenia casei (detergenţii sau lichidele cu clor în compoziţie).

Unghiile sunt la fel de predispuse deshidratării ca şi pielea ta,aşa că după ce te speli pe mâini,încearcă să foloseşti o cremă grasă (mai ales în sezonul rece).

Dacă observi orice problemă la unghiile tale,cum ar fi o decolorare sau o infecţie,nu te panica şi fă-ţi o programare la medicul de familie sau la dermatolog.