Sfaturi simple pentru buze de invidiat

1 63165 original jpg jpeg

Deseori, în rutina de îngrijire sărim peste paşii necesari întreţinerii buzelor hidratate şi sănătoase. Se pot deshidrata uşor, crăpa şi irita în colţuri.

Astfel,de multe ori,aplicarea unui balsam de buze nu este suficientă. Spre deosebire de ten,buzele nu au glande care secretă uleiuri de protecţie,fiind expuse multor factori iritanţi de-a lungul zilei,precum cosmetice,mâncăruri acide şi salivă. Factorii climatici de asemenea se pot face vinovaţi. La frig sau în condiţii de vânt,ele se usucă excesiv,iar în sezonul estival pot fi afectate de razele UV. Mai jos găsim câteva sfaturi simple pentru buze de invidiat.

-În primul rând,trebuie să menţionăm că unul din factorii care duc la deteriorarea buzelor este contactul excesiv cu saliva sau prostul obicei de a le muşca. Saliva noastră conţine enzime digestive puternice,care produc erodarea stratului superior al buzelor. Aşadar,evită să dai cu limba pe buze,iar de le simţi uscate,foloseşte balsam pentru buze sau gloss hidratant. Dacă eşti vinovată de prostul obicei de a-ţi muşca sau roade buzele,încearcă să foloseşti un balsam puternic mentolat,care te va descuraja din a mai face gestul.

-Pentru buzele crăpate poţi folosi o capsulă de vitamina E uleioasă. Sparge capsula,iar conţinutul aplică-l pe buze,lăsând să acţioneze peste noapte. Eventual,poţi adăuga peste un strat de balsam de buze cu unt de cacao.

Citeşte continuarea articolului AICI.