Silueta, vis împlinit

1 50157 original jpg jpeg

Prizoniere într-un corp de peste 100 kg, Raluca şi Florentina s-au înfometat ani în şir ca să ajungă la o greutate normală, fără niciun rezultat. Un medic le-a ajutat să-şi împlinească visul şi acum ele simt că trăiesc cu adevărat.

Zâmbesc tot timpul şi-ţi spun povestea lor de parcă ar fi dintr-o altă viaţă,fără să lase prea mult să se vadă cât de greu le-a fost. 

Raluca Ganciu,de 27 de ani,şi Florentina Bîrsan,de 29 de ani,sunt două tinere care nu s-au bucurat de adolescenţă pentru că s-au luptat cu obezitatea.

Sub ochii necruţători ai celor din jur,auzind permanent remarcile ironice ale celor din jur,privind mereu cu spaimă spre cântar. Prizoniere într-un corp străin.

Montagne-russe-ul greutăţii

Raluca Ganciu îşi aminteşte că problemele ei cu greutatea au început în adolescenţă.

Pe la 13-14 ani,avea deja 85 de kilograme şi,în loc să iasă cu prietenele să danseze,să se bucure de viaţă,s-a baricadat în casă.

A intrat din prima la o facultate cu profil economic şi „cadoul” ei de boboc a fost că a ajuns fără să-şi dea seama la 100 kg.

Greutatea de trei cifre a deprimat-o atât de mult,încât găsea orice pretext ca să nu iasă din casă.

Reversul dietelor

„Mi-amintesc că,în vremea aceea,dacă vedeam un grup de băieţi în calea mea,tranversam repede strada,ca să nu aud comentariile lor.

Oriunde mă duceam aveam grijă să mă ascund într-un colţ unde nu mă vedea nimeni. Culmea este că încercam cele mai drastice diete ca să slăbesc.

Mă înfometam sistematic. Rezultatul a fost dezatruos:am ajuns de la 100 de kg la 120 kg”povesteşte Raluca despre experienţa ei de persoană obeză.

Cele 115 kg au fost o povară pentru Raluca

a448fa7835412aa335fc5769fa741a46 jpg jpeg

140 kg-de nesuportat

Spre deosebire de Raluca,Florentina a fost dintotdeauna o persoană grăsuţă. Nu-şi aminteşte să fi avut vreodată greutatea normală.

Numai că ea nu s-a închis în casă,ci a încercat să ducă o viaţă normală. 

„La 140 kg cât aveam eu la 27 de ani,orice activitate era o provocare:urcatul în tramvai,mersul prin magazine,  urcatul scărilor,încheiatul şireturilor etc.

Diete? Am ţinut. De cele mai multe ori,mă înfometam luni în şir,până renunţam. Aşa am ajuns la 140 kg.

Singura care a dat rezultate a fost dieta Montignac,cu care am dat jos 20 kg în 6 luni”,povesteşte Florentina.

Florentina Bîrsan,la 140 kg

cbb542462fa3a66877585603b0f5cbac jpg jpeg

Hainele-cel mai  mare coşmar!

Când eşti obeză,orice magazin îţi devine duşman personal.

Vânzătoarele te privesc cu milă şi orice rochie,pantalon sau fustă ai încerca,poţi fi sigură că nu ţi se potriveşte.

Îţi ascunzi bine înfrângerea şi lacrimile şi cauţi în alte magazine,până te alegi cu nişte haine băbeşti,largi,lălâi,în care-ţi poţi ascunde cât mai bine corpul.

Florentina,de nerecunoscut,  la 74 kg

52ce22aa114b53af13f98472d6574813 jpg jpeg

Un medic le-a dăruit speranţa

La 22 de ani,Raluca şi-a dat seama că nu poate sta încuiată în casă toată viaţa,aşa că a căutat o soluţie radicală,ca şi Florentina.

Aşa au ajuns la doctorul Rubin Munteanu,un chirurg cunoscut pentru operaţiile de micşorare a stomacului (gastric sleeve) pe care le face.

Raluca avea 115 kg,iar Florentina ajunsese la 128 kg cu dieta Montignac. Amândouă erau foarte decise să facă această intervenţie,pentru că ştiau că o altă soluţie nu mai au. 

Au purtat în premieră o rochie

Raluca a făcut operaţia în 2006,iar Florentina în 2010. Amândouă au reuşit în primul an de după operaţie să dea jos aproximativ 60 kg.

Raluca are acum 55 kg,iar Florentina 74 kg. Se uită în fiecare dimineaţă în oglindă şi nu se recunosc. Visul lor de a a avea o greutate normală s-a împlinit.

Când au ajuns sub 100 kg,au sărbătorit noua lor siluetă cu o... rochie scurtă. Până atunci nu purtaseră niciodată una. Cât de mult le-a schimbat viaţa această operaţie?

Radical. Au mai multă încredere în ele,se simt frumoase cu adevărat,pot intra în orice magazin de haine fără să se simtă complexate.

Zâmbind în faţa oglinzii

Cel mai frumos este când pe stradă primesc din senin complimente.„Uneori nici nu-mi vine să cred că mie mi se adresează. Mi se pare că nu-i adevărat.

Chiar şi la atâta timp după operaţie,greu te obişnuieşti cu ideea că lumea nu se uită la tine pentru că eşti obeză,ci pentru că eşti frumoasă.

Ai un sentiment incredibil când vezi admiraţia din ochii celor din jurul tău”,ne-au povestit protagonistele reportajului nostru.

Informaţii utile

Cu gândul la femeile care se confruntă cu aceleaşi probleme de obezitate,Raluca şi Florentina fac,din toată inima,o recomandare:„Intraţi pe site-ul www.fundatia.net şi găsiţi acolo informaţii şi sprijin“.Recente

Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg