„Sora mea mi-a furat bărbatul"

1 73888 original jpg jpeg

Când credeam că lucrurile vor intra pe un făgaş normal, destinul mi-a jucat feste, trimiţând-o tocmai pe sora mea să-mi distrugă universul sigur pe care mi-l creasem.

Gabriela este singura mea soră. Atât în copilărie,cât şi în adolescenţă,eram de nedespărţit. Aveam încredere una în cealaltă şi mă proteja când copiii de pe strada noastră se legau de mine. Anii au trecut şi noi ne-am croit drum prin viaţă,dar separat. Eu am devenit învăţătoare şi am rămas în casa părinţilor,ca să le fiu sprijin la bătrâneţe şi să-i ajut financiar. Ea a ajuns vânzătoare într-un magazine de produse cosmetice şi s-a mutat într-o garsonieră. Era tot timpul aranjată,cochetă şi-şi cheltuia salariul pe chirie,dar şi pe haine şi ieşiri în oraş. Schimba bărbaţii ca pe şosete,bea,fuma,spunând că vrea să-şi trăiască tinereţea. Doar de sărbători ne mai vedeam,iar la telefon vorbeam foarte rar. Nici pe părinţi nu-i suna  -şi nici nu-i ajuta cu vreun ban.

Robert,alesul inimii

Pe Robert l-am cunoscut într-o iarnă. Era profesor de geografie şi-i ţinea locul unui coleg care se îmbolnăvise. În acele două săptămâni în care ne mai intersectam la cancelarie sau pe holurile şcolii,ne-am împrietenit. Aşa am aflat că se despărţise recent după o relaţie de patru ani. La fel ca mine,locuia cu părinţii şi visa să călătorească. Pentru că aveam pasiuni în comun,găseam mereu subiecte de discuţie. Într-o zi,pe când mă pregăteam să plec,mi-a zis că profesorul căruia îi ţinuse locul urmează să se reîntoarcă la şcoală şi că el nu o să mai vină. Mi-a cerut numărul de telefon ca să mai vorbim. Nu după mult timp,apelurile noastre erau zilnice şi aşteptam cu nerăbdare să-i aud vocea.

Trăiam o poveste ca-n filme

Prietenia noastră s-a transformat în câteva luni într-o frumoasă relaţie de iubire. Încercam să ne vedem cât mai des şi să ne petrecem sfârşiturile de săptămână departe de agitaţia oraşului,urcând pe munte. După mai multe luni,am decis că este timpul potrivit ca şi părinţii mei să-l cunoască pe cel care-mi furase inima. Aşa că,într-o seară de primăvară,după ce Robert şi-a încheiat orele la şcoală,a venit la mine acasă. Ai mei l-au plăcut din prima clipă. Erau încântaţi că era manierat,că lucra ca şi mine,în învăţământ,şi că ne înţelegeam atât de bine. De atunci,el a fost o prezenţă constantă în casa noastră. Eram foarte fericiţi şi plănuiam ca peste un an să ne căsătorim şi să ne mutăm împreună.

M-am hotârât să plec din ţară

În acel an,îainte de vacanţa de vară,tatăl meu a suferit un accident de muncă. Pentru că ai mei nu se mai descurcau,tot greul a picat pe mine. Salariul meu de învăţătoare abia-mi ajungea să plătesc facturile şi să ne întreţinem toţi trei. Am sunat-o pe sora mea,Gabriela,ca să-i cer ajutorul,dar ea nu a făcut decât să mi se plângă de problemele ei financiare. O bună prietenă,plecată de mulţi ani la muncă în Italia,mi-a propus să merg să lucrez cu ea,pentru câteva luni. M-am gândit că dacă plec pe perioada verii,cât era vacanţă,puteam să strâng suficienţi bani până ce tatăl meu îşi revenea şi se putea întoarce la muncă. Când Robert mi-a auzit dorinţa,a fost mândru de mine şi mi-a spus că la fel ar fi procedat şi el dacă ar fi fost în locul meu.

Munceam 12 ore pe zi

În ziua când urma să plec la aeroport,ne-am trezit acasă cu Gabriela. Sora mea venise să-şi ia rămas bun de la mine. Tot atunci i-am făcut cunoştiinţă şi cu Robert. La plecare,mi-a zis mai în glumă,mai în serios,că o să aibă grijă de Robert cât voi lipsi eu. Am plecat într-o ţară străină cu inima cât un purice. Nu voiam să-mi las părinţii fără sprijin şi pe Robert singur,dar ştiam că doar aşa puteam să-i ajut pe cei de acasă. Lucram 12 ore pe zi la un hotel din Veneţia şi doar o zi pe săptămână aveam liber. În acea zi,traversam podurile micului oraş şi mă plimbam pe străduţele sale înguste,ca şi cum aş fi fost o turistă lipsită de griji. Mi-aş fi dorit să fac asta alături de Robert,nu singură.

Ea l-a făcut să mă uite

Cu Robert încercam să vorbesc la telefon cât de des puteam. Dacă la început apelurile erau lungi,cu cât săptămânile treceau,cu atât ele se scurtau. Am pus asta pe seama distanţei,dar de fapt motivul era cu totul altul şi eu habar nu aveam. Cu câteva săptămâni înainte să mă întorc acasă,mama mi-a spus că sora mea vine foarte des pe la ei şi că Robert s-a împrietenit cu ea,că o găsea amuzantă. Ba mai mult,el o conducea uneori acasă. Când am auzit toate astea,am crezut că-mi stă inima în loc. L-am sunat pe Robert şi mi-a confirmat ceea ce mama îmi spusese. Se văzuse de multe ori cu Gabriela şi se îndrăgostise de ea:plănuiau să se mute împreună. Mi-a spus că nu a vrut niciodată să mă rănească,dar că nu mai poate să fie cu mine,dacă el numai la sora mea se gândeşte. Am revenit în ţară şi am continuat să fac ceea ce-mi place mai mult:să le fiu dascăl celor mici. Pe Gabriela nu ştiu dacă o să pot s-o ierta vreodată...

Ana-Maria I.,IaşiRecente

ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg