Spune-mi ce problemă are tenul tău, ca să-ţi spun ce să faci!

1 64249 original jpg jpeg

Dacă întâmpini probleme, iritaţii, pori dilataţi şi anumite pigmentaţii, ar trebui să afli care sunt cauzele şi ce poţi face pentru a readuce sănătatea tenului tău. Dacă problemele persistă, nu ezita să consulţi un specialist!

RoşeaţaO cauză pentru roşeaţa excesivă a tenului o reprezintă acneea rozacee sau cuperoza,cum se mai numeşte,care rezultă din dilatarea capilarelor delicate de sub suprafaţa pielii.

Soluţie la tine acasă:Foloseşte produse special create pentru pielea sensibilă şi evită exfolianţii abrazivi! Trebuie să reţii că nici o cremă nu are puterea de a închide un vas de sânge,însă anumite ingrediente calmante sau extracte botanice anti-inflamatorii pot fi foarte eficiente în ameliorarea stării pielii.

Toată lumea întâmpină această problemă aşa că mai linişteşte-te un pic! Problema este atunci când apar în combinaţie cu un ten uleios,încărcat şi sunt destul de vizibili. Asta înseamnă că tenul tău produce mai mult sebum decât ar trebui.

:Se recomandă utilizarea unui produs de curăţare (demachiant),în combinaţie cu un astringent bun şi măşti frecvente,care să îndepărteze uleiul şi să cureţe porii de excesul de sebum. Mai poţi folosi şi exfoliante cu acid salicilic sau glicolic,ce ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii;acestea se blochează de obicei în porii dilataţi,creeând puncte negre şi pete.

Numite şi „pete de vârstă” (deşi nu are nimic de-a face cu asta) acestea sunt declanşate de expunerea la soare,de fapt. Apar atunci când pielea produce melanină în exces (pigment al pielii),cauzată şi ea de anumite iritaţii ale pielii.

:Ar trebui să porţi o discuţie cu medicul tău pentru a te asigura că nu este nimic grav. Apoi,pentru a trata petele,optează pentru creme depigmentante cu hidrochinonă,extracte din plante şi acid Kojic,care inhibă activitatea tirozinazei (responsabilă de crearea melaninei) şi iregularităţile unei pigmentări corecte. Aceste ingrediente sunt adesea asociate cu anumiţi exfolianţi şi acizi din fructe,care îndepărtează celulele moarte şi permit agenţilor activi să pătrundă mai adânc. Rezultatele variază în funcţie de tipul petei,de locul în care este situată,iar eficacitatea este graduală. Astfel de pete se pot trata în trei sau chiar mai multe luni,însă până şi 15 minute de expunere la soare le poate face şi mai vizibile şi mai pigmentate. Foloseşte mereu protecţie solară şi nu uita de pălărie,atunci când stai mult timp în soare.