Staruri care au abandonat şcoala

1 68636 original jpg jpeg

Toţi părinţii îşi doresc o educaţie bună pentru copiii lor, încununată la sfârşit de o diplomă. Ce se întâmplă însă când lucrurile nu decurg conform planurilor?

Cei născuţi sub o stea norocoasă au toate şansele să se transforme într-unele dintre cele mai mari vedete ale lumii.

Pierce Brosnan,pictorul ajuns actor

simeon stalpnicul png

La 10 ani,când era un băietan de pe plaiurile irlandeze,Brosnan s-a stabilit cu familia în Londra,unde a urmat o şcoală de stat. Peste numai şase ani însă,a abandonat cursurile,cu gândul de-a deveni pictor,şi şi-a început pregătirea la Şcoala de Artă Saint Martin. S-a lăsat şi de acestea,petrecând ulterior trei ani alături de un circ,ca în final să se hotărască să dea la actorie.

Cameron Diaz a renunţat la podium pentru micul ecran

Nici n-a apucat să treacă de gimnaziu,că blondina a şi început să primească contract după contract de modelling,aşa că nu s-a mai pus deloc problema admiterii viitoare la Universitatea din California. „Şcoala nu a fost niciodată prietena mea,nu ştiu cum am trecut clasele respective. Au fost momente în care nici nu mai ştiam ce examene am de susţinut sau dacă le-am susţinut deja“,comentează Cameron şi-acum despre anii ei pe băncile şcolii. 

Tom Cruise a dat teologia pe scientologie

simeon stalpnicul png

La numai 14 ani,tânărul Tom visa să devină preot. După înscrierea la un liceu din New Jersey,n-a mai fost atât de sigur de această formare. Actorul,în prezent lider al cultului scientologic,care susţine că în sufletul fiecărui om se ascunde un extraterestru,a avut o revelaţie că actoria este marea lui vocaţie şi a renunţat (la 18 ani) la studiile teologice,plecând încrezător spre New York,să se afirme. Ceea ce putem spune că i-a reuşit...

Drew Barrymore a terminat cu greu opt clase

simeon stalpnicul png

Vedeta a început să joace în filme la doar unsprezece luni,la 5 ani a pus pentru prima oară o ţigară în gură,pentru ca la 13 să ajungă de la dezintoxicare de alcool şi droguri.După ce a scăpat de sub tutela mamei sale,la 15 ani,a devenit caz de abandon şcolar. Toată această copilărie agitată s-a dovedit însă un motiv în plus pentru Drew să se transforme într-o femeie puternică şi responsabilă. Şi ce crezi? Actriţa în vârstă de 41 de ani a anunţat recent că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a obţine o diplomă de studii.

Fără studii,Hilary Swank a avut mai multe şanse la Oscar

simeon stalpnicul png

Cine are nevoie de o diplomă,atunci când acasă,la loc de cinste,tronează două statuete Oscar? Frumoasa Hilary Swank a renunţat la liceu pentru a-şi urma înclinaţia către actorie,dar spre deosebire de alte vedete aflate în aceeaşi situaţie,ea chiar a afişat urme de regret,în 2007,cu ocazia unui interviu:„Îmi pare rău şi-acum de decizia mea de-atunci,de-a pune capăt studiilor într-un stadiu prematur. Nu mă mândresc deloc că în biografia mea apare partea de abandon şcolar. Ba mai mult chiar,consider cu tărie că şcoala este foarte,foarte importantă,şi mă întristează să observ că Statele Unite ale Americii se confruntă din ce în ce mai des cu lipsa educaţiei. Este mare păcat!“

Jim Carrey îşi întreţinea familia în liceu

simeon stalpnicul png

Actorul de comedie nu a fost doar clovnul clasei,dar şi un elev eminent. Din păcate,el a fost nevoit să renunţe la carte pentru a găsi un loc de muncă şi pentru a-şi putea întreţine familia. A lucrat ca agent de pază şi ca om de serviciu,până să fie descoperit şi transformat în mare star de comedie.

Al Pacino şi-a sacrificat viitorul academic

simeon stalpnicul png

Deţinătorul de Oscaruri pare să fi fost dintotdeauna menit carierei de actor. Al Pacino a crescut în New York,unde a urmat cursurile unui prestigios liceu de arte. Nu a stat prea mult cu burta pe carte şi,ca rezultat,a picat toate examenele,mai puţin pe cel de limba engleză. Ulterior,pentru că studiile academice erau cu mult prea plictisitoare pentru el,a renunţat la şcoală,spunând familiei că el vrea să joace în filme. Mama sa nu a fost prea fericită de decizia acestuia şi,după o ceartă de proporţii,Pacino s-a decis că nu mai poate sta degeaba,alături de părinţi care nu-l susţin. A plecat de acasă pentru a-şi  urmări visul,nu a privit niciodată înapoi şi se pare că a funcţionat.

Marlon Brando,rebelul care a înfrânt sistemul

Unul dintre cei mai mari actori de film ai tuturor timpurilor,s-a aflat şi el sub pecetea abandonului şcolar,doar că nu voit,ci forţat de împrejurări. Ceva mai rebel din fire,Marlon pierduse deja un an şcolar în momentul în care conducerea liceului său a hotărât să-l exmatriculeze,pe motiv că „pe holurile şcolii nu e traseu de mers cu motocicleta“.

Ca pedeapsă,părinţii săi l-au trimis la Academia Militară Shattuck,unde nu s-a descurcat chiar rău! Asta până în anul terminal,când a fost pus sub observaţie,din cauza abaterilor repetate. Sechestrat în propria cameră,Marlon a încercat să evadeze şi,ca să vezi,a fost prins şi expulzat... din nou! În anul următor,după ce colegii săi au depus plângeri la adresa conducerii,pe motiv că l-ar fi pedepsit pe acesta prea aspru,academia l-a rechemat,lovindu-se totuşi de un refuz categoric din partea lui.