Ten de vis iarna

1 79219 original jpg jpeg

Nu e o noutate că temperaturile scăzute îţi pot compromite tenul una-două! Şi, de fapt, dacă ne gândim mai bine, nu doar tenul ţi se conmpromite iarna, ci şi pielea de pe întregul corp. Iată ce să faci pentru ca pielea ta să nu sufere prea mult în timpul iernii. Te asigurăm că sunt trucuri la îndemână, pe care, dacă le pui în aplicare, pielea ta îţi va mulţumi.

Păstrează-ţi apa la îndemână

Pielea e bariera care ţine apa din corpul nostru înăuntru şi nu o lasă să se evapore. Este motivul pentru care, în anotimpurile foarte friguroase, peielea noastră tinde să se usuce mai repede. Pentru că vântul şi frighul usucă acel strat protector pe care-l are pielea, în mod natural. E bine să ai un umidificator în casă şi, de asemenea, să ai grijă să bei un pahar – două de apă în plus, pe zi. Chiar dacă e iarnă.

Foloseşte produse mai delicate cu pielea

Un demachiant mai blând, un gel de duş mai blând, care să conţină mai multă grăsime, să fie foarte hidratante şi să nu fie puternic degresante. Îine minte ce a zis un mare înţelept în viaţă: „iarna nu-i ca vara“.

Evită duşurile şi băile fierbinţi

Îţi place apa fierbinte? Poate, dar află că apa fierbinte creează în piele crăpături adânci. Dacă pielea nu e hidratată imediat după baie, aceste crăpături tind să se usuce imediat, din cauză că apa fierbinte se evaporă imediat. Rezultă nişte eczeme de toată frumuseţea, care seamănă cu rănile făcute de hârtie când te tai. Apa fierbinte deshidratează pielea, n-o hidratează. Dacă, totuşi, vrei să faci o baie fierbinte, închide uţşa de la baie, pentru ca aburii să se păstreze în cameră. În plus, optează pentru produse cosmetice cu acid hialuronic şi ceramide.

Ia-ţi o cremă mai grasă iarna

Iarna, crema ta de faţă trebuie să fie foarte emolientă. E crucial dacă vrei să ai o piele hidratată şi netedă. După ce-ţi faci baie, aplică-ţi crema imediat pe faţă şi nu uita să faci acelaşi lucru cu o cremă de corp, pe corp. ştim că nu faci asta întotdeauna, dar trebuie. Poţi să-ţi iei chiar şi un ulei de corp, nu neapărat o cremă foarte grasă. Totul e să fie foarte, dar foarte hidratant. 

Nu ieşi afară cu pielea umedă!

Dacă ţi-ai făcut un mic tratament facial în casă şi apoi ieşi să duci gunoiul, n=ai făcut nimic! Pielea umedă rămâne în casă iarna. N-are voie să iasă afară, mai ales după ce a fost hidratatată. Nici mâinile tale n-au voie să aibă contact cu aerul rece după ce ai făcut baie sau chiar după ce te-ai spălat pe mâini. Exagerăm? Atunci stai cu o cremă emolientă la îndemână, ca să repari ce-ai stricat.

Exfoliază-te mai rar

Trebuie să eviţi exfolierile mai ales dacă ai o piele foarte uscată, pentru că bariera ta lipidică se compromite mult mai uşor la frig. Dacă ai pielea normală, exfoliaz-o o dată pe săptămână şi ai grijă să fii hidratată.Recente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg