Tendinţe: onduleuri lejere realizate cu apă salină

1 70025 original jpg jpeg

Mai ştii cum ţi se face părul după câteva zile de stat la soare, intrat în apa sărată şi jucat prin nisipul fin? Chiar dacă nu mergi weekendul acesta la mare, îţi propun o coafură lejeră, simplu de realizat, care să te facă să arăţi ca pe plajă.

Vei avea nevoie de un pulverizator,de nişte apă şi de sare de mare.

În funcţie de cantitatea de apă care ar intra în pulverizator,foloseşte cam 3 părţi apă şi aproape 1 parte sare. Indicat ar fi să încerci pe o suviţă amestecul obţinut,pentru a vedea dacă este prea multă sau prea puţină sare.

Primul pas este să te speli pe păr,deşi nu este neapărat necesar. După ce-l usuci parţial cu foehnul,împarte părul în două părţi,ca şi cum te-ai pregăti să-ţi faci codiţe şcolăreşti.

Următorul pas să răsuceşti pe rând sau simultan părul,astfel încât să obţii nişte codiţe răsucite.  Pulverizează apa sărată pe codiţe,pe toată suprafaţa lor şi apoi prinde părul la spate.

Începe să-ţi usuci părul,aşa cum este,strâns,cu foehnul sau dacă nu te grăbeşti,lasă-l să se usuce de la sine.

Când crezi că nu a mai rămas păr umed printre şuviţe,desfă părul  şi mai suflă-l un pic cu foehnul,pe o treaptă inferioară,cu aer rece. Asta îl va face mult mai rezistent!

Îţi place rezultatul? Poţi folosi şi un pic de fixativ.