Tippi Hedren, actriţa din „Păsările”: “Hitchcock m-a hărţuit sexual!” Coşmarul prin care a trecut muza regizorului

5 profimedia 0561023761 jpg jpeg

Starul filmelor Păsările şi Marnie a făcut nişte declaraţii care au dat, pur şi simplu, foc Hollywood-ului. Ea susţine că regizorul a agresat-o fizic şi sexual, a încercat să o sărute şi instalase o uşă secretă între biroul lui şi vestiarul ei.

Actriţa de 90 de ani n-a ascuns niciodată felul în care Hitchcock a tratat-o pe durata filmărilor de la Păsările şi Marnie, însă a detaliat subiectul delicat în autobiografia sa, Tippi: A Memoir. În primă instanţă, fostul star de cinema a vorbit despre comportamentul abuziv al unuia dintre cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor, în filmul The Girl, difuzat de HBO, în 2012. După care, n-a ratat ocazia de-a se destăinui complet în volumul scris chiar de ea.

Daily Mail a publicat un articol vast despre întreaga relaţie complicată dintre actriţă şi regizor, iar restul presei internaţionale a preluat apoi informaţiile exprozive.

Gelozie bolnăvicioasă

Se pare că întreaga lor poveste a început atunci când el a distribuit-o pe ea în Păsările, primul ei film şi pelicula pe care Hitchcock a regizat-o imediat după Psycho. Hedren susţine că legendarul regizor le-a impus celorlalţi membri ai echipei de filmare să nu socializeze cu frumoasa blondă. Mai mult, nimeni n-avea voie să-i adreseze vreun cuvânt sau să o atingă. Iar când vreun bărbat se apropia de el, regizorul făcea tot ce-i stătea în putinţă pentru a-i despărţi pe cei doi.

Mult mai grav de atât sunt acuzele de hărţuire sexuală pe care i le aduce Tippi în mod public – ea susţine că Hitchcock s-a aruncat peste ea, la un moment dat, şi a încercat să o sărute când se aflau amândoi în limuzina lui. A doua zi, la filmare, actriţa a suferit un mic accident în timp ce juca secvenţa din cabina de telefon, din Păsările. Apoi, i s-a spus, tot la filmare, că va trebui să fie atacată de păsări adevărate, şi nu de cele confecţionate special pentru filmări, pentru un efect real. Şi şi-a petrecut, drept urmare, cinci zile fiind atacată de păsări reale, iar acest lucru i-a părut actriţei ca o răzbunare din partea regizorului.

Obsesia lui pentru ea

Comportamentul neadecvat al lui Hitchcock a continuat cu comandarea unei măşti cu chipul ei. Nu era nevoie de aşa ceva pentru film, era pentru plăcerea lui persoanlă. Mai mult, şi-a mutat biroul lângă vestiarul ei şi a comandat o uşă secretă între cele două încăperi.

“Hitchcock reuşea cumva să-şi exprime obsesia pentru mine“, a scris actriţa în autobiografia sa. „Într-o zi, m-a chemat la el în birou. M-a apucat şi şi-a pus mâinile pe corpul meu. Era totul foarte sexual, chiar pervers şi urât”, a povestit Tippi.

Într-o altă întâlnire, în timpul filmărilor pentru Marnie, Alfred i-a cerut să îl atingă şi i-a împărtăţit fanteziile romantice pe care le avea cu ea. „A fost groznic şi imediat ce s-au încheiat filmările, am dispărut din peisaj!”, spunea actriţa în 2016. „Acela a fost sfârşitul relaţiei mele cu Hitchcock. Am terminat filmul şi n-am mai avut alt contract ani în şir.”

Răzbunarea lui

Sătul de refuzurile ei, Alfred a trecut la ameninţări. I-a spus că-i va distruge cariera şi n-a fost departe de-a reuşi. I-a oprit pe şefii studiourilor Universal să o înscrie pe Tippi la Oscar, pentru prestaţia sa din film, şi începuse s-o vorbească de rău peste tot.

La acel moment, mai avea doi ani de contract cu el, timp în care Hitchcock i-a interzis să mai lucreze cu altcineva, însă nici el n-o mai solicita pentru vreun film. „Studiourile aveau puterea, nu eu. Nu puteam face nimic legal într-o situaţie de acel gen. Dacă s-ar fi întâmplat în ziua de azi, aş fi fost o femeie bogată!”

FOTO ProfimediaRecente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg