TOP 10 Cei mai frumoşi bărbaţi din lume, în funcţie de „raportul de aur“

1 shutterstock 106471331 jpg jpeg

Ştim, frumuseţea e subiectivă, iar criteriile discutabile. Totuşi, un medic estetician pretinde că a găsit formula perfectă de calcul. Iată care sunt, după algoritmul său, cei mai frumoşi bărbaţi din lume. George Clooney, Henry Cavill şi Robert Pattinson sunt pe listă!

Avem numeroase clasamente pentru frumuseţea feminină şi, pentru a le putea întocmi, numeroase repere, reguli de aur, precum celebrul şablon 90-60-90. Dar nu doar dimensiunile sunt importante, ci şi estetica şi „proporţia de aur“, acel set de raporturi ideale, definit încă din timpul Greciei Antice de artiştii vremii.

Ce reguli li se aplică, însă, bărbaţilor? Ce anume defineşte frumuseţea masculină şi cum o putem… contabiliza uzând de măsurători specifice?

Măsuri ideale

Ei bine, poate o să vă mire, dar standarde ale frumuseţii masculine există din cele mai vechi timpuri, când lumea era guvernată de Zeii Olimpului. Iar profilul masculin, valabil pe atunci, se păstrează, culmea, şi astăzi. Anticii considerau că trăsăturile masculine „de aur“ sunt intelectul, principiile, cinstea, un corp armonios şi atletic, ochii expresivi. Foarte multe din standardele valabile în Grecia Antică s-au păstrat până astăzi, spre exemplu: la o înălţime de 178 cm, bărbatul ideal trebuie să aibă o circumferinţă a pieptului de 119 cm, iar a bicepşilor de 38 cm. În Grecia Antică, cei mai atrăgători bărbaţi aveau talia de 93 de cm, iar gâtul avea circumferinţa de 44 cm.

Numeroasele statistici în materie de frumuseţe masculină arată că femeile zilelor noastre preferă bărbaţii înalţi, cu şolduri mici şi cu umeri laţi. Dar, pe lângă un corp bine sculptat, contează şi frumuseţea chipului, acele trăsături de Adonis care te fac să te îndrăgosteşti pe loc.

Algoritmul de frumuseţe al lui De Silva

Obsedaţi cum suntem de reguli şi calcule exacte, în această eră a computerelor, era doar o chestiune de timp până când cineva avea să impună şi o modalitate de calcul a perfecţiunii fizice. Medicul estetician londonez Julian De Silva crede că a găsit acest algoritm al frumuseţii şi, pe baza celebrelor proporţii ideale, a întocmit un clasament al celor mai frumoşi bărbaţi din lume. Evident, el este aplicat celor mai „vizibili“ bărbaţi, cei care fac ca maşinăria Hollywoodului să producă miliarde de dolari din vânzarea imaginii.

Luând în calcul ochii, sprâncenele, nasul, buzele, bărbia, maxilarul şi forma facială ale câtorva staruri de la Hollywood şi comparând datele cu ajutorul unor tehnici de mapare computerizată, el a realizat un top 10 al celor mai dezirabili bărbaţi pe baza procentajelor obţinute.

TOP 10 al celor mai frumoşi bărbaţi

Rezultatele muncii lui De Silva l-au dat drept câştigător pe tânărul actor Robert Pattinson (35 de ani), care ar fi obţinut un procentaj de 92,15% (aproape de maximum) şi a fost declarat „cel mai frumos bărbat din lume“ pe baza aceleiaşi „proporţii de aur“. „Robert Pattinson a fost câştigătorul detaşat atunci când toate elementele feţei au fost măsurate pentru a defini perfecţiunea fizică“, a declarat specialistul în cosmetică facială şi chirurgie plastică.

Pe locul doi s-a clasat actorul englez Henry Cavill (38 de ani), care a obţinut o proporţie de 91,64%, iar pe locul al treilea s-a situat actorul Bradley Cooper (46 de ani), cu 91,08%. Interesant este că „veteranii“ clasamentelor de frumuseţe masculină, Brad Pitt (57 de ani) şi George Clooney (60 de ani), nici nu au prins podiumul, obţinând „doar“ 90,50% şi, respectiv, 89,91%.

1. Robert Pattinson – 92,15%

2. Henry Cavill – 91,64%

3. Bradley Cooper – 91,08%

4. Brad Pitt – 90,51%

5. George Clooney – 89,91%

6. Hugh Jackman – 89,64%

7. David Beckham – 88,96%

8. Idris Elba – 88,01%

9. Kanye West – 87,94%

10. Ryan Gosling – 87,48%

@ShutterstockRecente

kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg