Top10 femei excepţionale: Delia Mihalache se implică în lupta cu gunoaiele

1 48327 original jpg jpeg

Când o vezi, ai impresia că este o studentă abia ieşită de pe băncile facultăţii. Şi totuşi, Delia Mihalache este o mămică hotărâtă şi plină de viaţă. Cu ajutorul vecinilor, ea se implică activ în protejarea mediului înconjurător.

În anul 2003,Delia s-a mutat la casă în Prelungirea Ghencea. A avut multe probleme cu gunoaiele care stăteau nestingherite pe stradă,cu câinii,cu gălăgia care venea de la o fabrică de pâine şi şi-a spus că trebuie să schimbe lucrurile.

Aşa că a început să facă reclamaţii la poliţie,la primărie şi la consiliul local. Dar nu a reuşit să rezolve foarte multe dintre lucrurile care o nemulţumeau.

simeon stalpnicul png

După câţiva ani în care a acţionat singură,ea a aflat în 2009 de Centrul de resurse pentru participare publică-acest ONG îi ajută pe cetăţeni să se informeze în legătură cu drepturile lor.

Şi-a dat seama că atât timp cât plăteşte taxe şi impozite,are dreptul să tragă de urechi autorităţile în legătură cu activitatea lor. Rezultatul? A coalizat vecinii din cartier şi s-a luptat pentru a introduce containere de colectare selectivă a deşeurilor în Prelungirea Ghencea. Delia este membră activă în Grupul de Iniţiativă Callatis-Drumul Taberei.

Cu acest grup,a reuşit să transforme o alee din zona Callatis,neasfaltată şi plină de gunoaie între două şcoli,într-o zonă pietonală,curată şi asfaltată. Pentru asta,a scris petiţii,a formulat sesizări şi a strâns nu mai puţin de 80 de semnături bătând din uşă în uşă.

simeon stalpnicul png

Când îşi pune ceva în cap,nu-i chip s-o opreşti cu una cu două. Drept dovadă,autorităţile o ştiu,deoarece participă la fiecare şedinţă de Consiliu Local. Delia crede că un astfel de grup de iniţiativă cu vecinii poate schimba multe,dacă există un strop de implicare socială. Şi fiecare dintre noi poate să se implice în astfel de activităţi.

Mai multe amănunte despre acest grup poţi să găseşti pe www.callatis-drumultaberii.blogspot.com. Motto-ul ei:„Pasivitatea nu ne duce la nimic”

Mini CV Delia Mihalache

Data naşterii:8 august 1971

Profesia:economist

Familie:căsătorită,1 copil

Eşti înscris automat la extragerea finală pentru un telefon LG T310 Cookie. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi şi publicaţi în ediţia din 6 mai 2011.

Costul unui SMS este de 0,30 euro cenţi şi este valabil în reţelele Orange,Cosmote şi Vodafone. În plus,pentru fiecare SMS trimis,vei primi Gratuit,sfatul revistei Click! pentru femei.Recente

kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg