Top10 femei excepţionale: Livia Moldovan dă speranţă femeilor bolnave de cancer

1 48325 original jpg jpeg

Acum 14 ani, a aflat că are cancer de sân. A luptat şi a câştigat! De atunci, Livia Eugenia Moldovan ajută necontenit femeile care suferă de această boală cruntă.

Avea 47 de ani,trei copii la facultate şi simţea că mai are încă multe de făcut pe acest pământ. De aceea,când a primit diagnosticul de cancer la sân,după ce şi-a pus de sute de ori întrebarea „De ce eu?”,a început lupta.

Întâi operaţia de extirpare a tumorii,în mai 1996,apoi chimioterapia. Nu a fost deloc uşor,căci boala te schimbă,devii o persoană extrem de vulnerabilă. Dar,cu sprijinul soţului şi al copiilor,a reuşit să alunge „balaurul“. Şi a vrut din tot sufletul să dea exemplu şi ajutor celorlalte femei din judeţul Bistriţa-Năsăud diagnosticate cu cancer de sân sau de col uterin.

Astfel,a înfiinţat,în mai 2005,în Bistriţa,Asociaţia „Clubul Amazoanelor Bistriţene”. Livia le procură proteze,sutiene,dar şi bani pentru tratamente,pentru deplasări şi pentru analize. A ajutat 500 de femei să facă gratuit mamografii,iar alte 7.000 de femei au făcut testul Papanicolau.

Într-un cuvânt,este sufletul asociaţiei şi are mereu grijă să aline suferinţa fiecărei femei bolnave. Merge şi la Beclean şi la Năsăud. Aici,alte zeci de femei îi ascultă sfaturile,îi primesc ajutorul şi se molipsesc de pofta ei de viaţă. Şi misiunea Liviei nu se termină aici:luptă şi pentru a le face pe femeile sănătoase să meargă la doctor,la un consult de rutină. Iar anul acesta şi-a propus să ofere ecografii mamare gratuite femeilor care au trecut de 40 de ani.

simeon stalpnicul png

MINI CV Livia Moldovan

Are 61 de ani,este fostă farmacistă,acum pensionară. Este căsătorită cu Vasile Moldovan şi au trei copii. Realizări:În anul 2005 a înfiinţat,în Bistriţa-Năsăud,Asociaţia „Clubul Amazoanelor Bistriţene”. Mai exact,ajută pacientele cu cancer genitomamar cu proteze,bani pentru operaţii,analize medicale şi tratament.

Votează prin SMS şi câştigi!

Votează povestea

,cea care a înfiinţat o asociaţie de ajutorare a femeilor cu cancer genitomamar,din cadrul campaniei Top 10 femei excepţionale din revista Click! pentru femei din 8 aprilie. Trimite un

la numărul

cu textul

Eşti înscris automat la extragerea finală pentru un telefon LG T310 Cookie. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi şi publicaţi în ediţia din 6 mai 2011.

Costul unui SMS este de 0,30 euro cenţi şi este valabil în reţelele Orange,Cosmote şi Vodafone. În plus,pentru fiecare SMS trimis,vei primi Gratuit,sfatul revistei Click! pentru femei.



Recente

Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg