Topul alimentelor bune pentru frumuseţe

1 69804 original jpg jpeg

Ceea ce mănânci e important pentru siluetă, dar nu numai. Tonusul, starea generală de sănătate, strălucirea pielii şi a tenului, toate sunt influenţate de ceea ce vine din farfurie.

Betacaroten

Deşi este mai puţin eficient decât autobronzantul şi acţionează mult mai încet decât acesta,betacarotenul dă pielii foarte palide o tentă ceva mai închisă. La oameni,betacarotenul (care se găseşte în fructele şi legumele de culoare portocalie) nu dă o tentă portocalie,ci varianta ceva mai deschisă a nunaţei „piersică”. Morcovii,caisele şi pepenele conţin cea mai mare cantitate de betacaroten.

Acizii graşi esenţiali

Pentru o piele sănătoasă,trebuie să consumi o cantitate suficientă de acizi graşi. Aceştia favorizează fabricarea de substanţe care ajută pielea să lupte împotriva infecţiilor. Omega 3 şi Omega 6 previn deshidratarea şi împiedică evaporarea apei. Îi găseşti în peştele gras şi în uleiul vegetal.

Antioxidanţii

Previn îmbătrânirea deoarece protejează pielea de radicalii liberi,principalii responsabili de apariţia ridurilor. Pentru a avea o piele tânără,bea ceai verde şi consumă fructe şi legume de culoare violet (prune sau struguri) sau de culoare roşie. O veste bună şi pentru amatoarele de dulciuri:ciocolata neagră conţine cantităţi importante de antioxidanţi. Dar acesta nu este un pretext pentru a abuza de ciocolată.

Zincul

Joacă un rol important în hidratarea pielii şi în producţia de colagen,substanţa care păstrează pielea suplă şi netedă. În plus,zincul ajută acizii graşi să furnizeze pielii substanţele antiinflamatoare. Pe de altă parte,zincul reglează producţia de sebum. Alimentele care conţin zinc sunt fructele de mare,cerealele integrale şi legumele uscate.