Tot ce nu ştiai despre Tom şi Jerry: cum s-au numit la început, de ce au apărut acuzaţii de rasism

2 profimedia 0596042117 jpg jpeg

Există un cuplu mai cunoscut decât perechea Kanye West-Kim Kardashian şi mai îndrăgit decât cuplul Brad Pitt-Angelina Jolie (ambele îainte de divorţ). Fac asta cu succes de peste 80 de ani şi sunt idolii multor generaţii: Tom şi Jerry.

Cu toţii am crescut cu Tom şi Jerry. Indiferent de vârstă, fie că eşti azi bunic sau nepot, nu se poae să nu îndrăgeşti şi să nu te distrezi cu cel mai cunoscut cuplu din desene animate. Celebrul motan şi la fel de celebrul şoricel au debutat cu peste 80 de ani în urmă, când studiourile MGM au lansat scurtmetrajul „Puss Gets the Boot“ în cinematografe, pe 10 februarie 1940. Iniţial, ideea celor două personaje nu a fost deloc agreată de studiouri, dar creatorii lor au insistat şi au continuat să creadă în ele.

Cele două personaje animate au fost create de tinerii animatori Joseph Barbera şi William Hanna (foto 1 galerie). Aceştia au realizat 114 scurtmetraje pentru Metro-Goldwyn-Mayer până în 1958.

Hanna-Barbera au renunţat, în cele din urmă, la cele două personaje  pentru propriile lor producţii, care au scris, la rândul lor, istorie:„Familia Flintstone“, „Scooby-Doo“ sau „Yogi Bear“. Însă Tom şi Jerry au rămas în continuare la fel de populari, chiar dacă alţi animatori au luat locul cuplului Hanna-Barbera.

Au avut alte nume

În desenul animat de debut, „Puss Gets the Boot“, personajele se numeau altfel. Tom era Jasper, în timp ce soricelul nu avea niciun nume pe ecran, deşi în pre-producţie i s-a spus Jinx (piază rea). Deci, cum au ajuns cei doi să fie Tom şi Jerry? Un concurs, desigur! Animatorul John Carr a câştigat 50 de dolari pentru că a găsit numele celebre şi azi: Tom şi Jerry.

Mammy (foto 2 galerie), stăpâna lui Tom, care apare în multe episoade, este cel mai misterios personaj al seriei, deoarecce îi vedem numai picioarele. O singură dată creatorii i-au arărat şi faţa, într-un scurtmetraj din 1950, “Saturday Evening Puss”.

De asemenea, este cel mai controversat personaj al seriei, deoarece a fost descrisă ca o servitoare neagră şi săracă, ce vorbeşte cu accent sudist. Acest lucru a fost văzut ca fiind rasist de către mulţi, astfel că, ulterior, vocea ei a fost dublată, apoi a fost înlocuită cu o femeie albă.

Tom arăta cu totul altfel în primele episoade

Tom a suferit schimbări majore de look. Astfel, la începutul seriei, chiar arăta ca o pisică adevărată (foto 3 galerie) şi mergea în patru labe în episoadele iniţiale. Apoi, a fost „umanizat“ şi a devenit biped. Jerry, pe de altă parte, a rămas aproape neschimbat  de-a lungul timpului.

Tom şi Jerry nu au fost iubiţi doar de generaţii întregi de copii, ci şi de Academia Americană de Film, care a premiat seria cu şapte trofee Oscar şi a nominalizat-o de alte şase ori.

FOTO ProfimediaRecente

inot   piscina   woman gb77933578 1280 jpg
olivia newton john jpeg
vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg