Tratamente de înfrumuseţare cu urzici

1 73558 original jpg jpeg

Micile frunze verzi de urzică, usurătoare la atingere, nu au doar virtuţi terapeutice, ci pot fi folosite şi în tratamentele de înfrumuseţare, beneficiari fiind pielea şi părul.

De ajutor în tratarea acneei

Frunzele uscate de urzică sunt folosite local în tratarea acneei şi a petelor. În plus,extractele de frunze de urzică sunt utilizate şi ca tonice pentru tenul gras,predispus la acnee.Frunzele de urzică au proprietăţi astringente,care ajută în tratarea bolilor de piele,cum sunt eczemele şi înţepăturile de insecte. Extractul de frunze de urzici sau în amestec cu ulei de floarea-soarelui  poate fi aplicat local pentru a trata eczemele.

Citeşte şi:Beneficiile urzicilor pentru siluetă

Ameliorează bolile pielii

Consumul de ceai de frunze de urzică ajută la tratarea multor boli persistente ale pielii,inclusiv eczeme. Se beau 2-3 căni de ceai de urzică pe zi. Remediul va curăţa corpul de toxine.  Poţi aplica,de asemenea,pe zona afectată,tinctură de frunze de urzică pentru vindecarea rapidă a erupţiilor pielii.

Întăreşte firul de păr

Ai observat că-ţi cade părul? Folosirea urzicilor în rezolvarea acestei probleme reprezintă unul dintre cele mai vechi tratamente în combaterea căderii şuviţelor. Capsulele şi ceaiul de urzică pot fi consumate pentru a trata această problemă intern. Extern,masează scalpul folosind ulei de urzică,pe care îl găseşte în magazinele naturiste.

Citeşte şi:Urzicile îţi aduc vitalitate!

Te scapă de mătreaţă

Masarea scalpuluicu ulei de nucă de cocos sau ulei de muştar infuzat cu frunze de urzică uscate este un tratament foarte eficient în combaterea mătreţii. Sucul care se obţine prin zdrobirea frunzelor proaspete de urzică poate fi,de asemenea,folosit în masarea scalpului,pentru a elimina mătreaţa.

Cum prepari ceaiul de urzică

Pune în 250 ml de apă o mână de frunze de urzici. Lasă-le să fiarbă între 3 şi 5 minute,după care dă ceaiul deoparte. Strecoară şi adaugă câteva picături de ulei esenţial preferat. Când îl foloseşti în tratarea problemelor părului,toarnă o jumătate din cantitatea de ceai obţinută pe părul umed,înainte de şamponare. Masează bine pielea capului. Repetă procedeul o dată pe săptămână,pentru un scalp sănătos şi un păr moale şi strălucitor.

Credit foto:www.gnowfglins.comRecente

Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg