Tratamentele cu orez te întineresc

1 67229 original jpg jpeg

Cultivat de milenii în Asia, orezul este la îndemâna oricui în lumea întreagă. Prea puţini îl folosesc însă pentru înfrumuseţare, mai ales sub formă de ulei sau de gomaj.

Uleiul de orez regenerează tenul

Bogat în antioxidanţi şi substanţe hrănitoare,uleiul de orez oferă protecţie pielii împotriva îmbătrânirii şi agresiunilor de mediu. De aceea este perfect în caz de roşeaţă a feţei (cuperoză),dacă ai tenul tern sau iritat. Acţionează şi ca anticearcăn. În plus,este absorbit rapid de piele,pe care o regenerează. Aplică-l după spălarea tenului,cât este încă uşor umed.

Masca de orez închide porii

Dacă pielea feţei tale şi-a pierdut elasticitatea sau ai un tip gras de piele,cu pori dilataţi,o mască cu orez ar trebui să rezolve toate aceste probleme. Fierbe un pahar cu orez,strecoară apa şi,cu ajutorul unui blender,prepară o pastă din el,amestecându-l cu câteva picături de miere lichidă şi un pahar de lapte. Întinde pasta pe faţă,în strat gros,las-o să se usuce şi abia apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Exfoliant cu orez,pentru ten catifelat

Pentru îndepărtarea impurităţilor,a excesului de sebum şi a acneelor apărute pe faţă,foloseşte un exfoliant pe bază de orez. Macină o mână de orez,adaugă peste ea puţin lapte şi oţet de mere pentru a prepara o pastă. Masează-ţi tenul cu acest amestec şi,după ce se usucă,clăteşte faţa cu apă. În acelaşi scop,poţi face o pastă din orez măcinat cu zahărpudră şi iaurt,cu diferenţa că o laşi să acţioneze 20 de minute.

Apa de orez îţi fortifică părul

Pentru părul deteriorat,apa de orez are efect regenerator,protejându-l totodată pe termen lung,oferindu-i volumşi supleţe. Obişnuieşte să-ţi clăteşti părul cu ea şi aminoacizii pe care-i conţine îţi vor întări rădăcinile firelor de păr. Pentru a face apă de orez,spală o jumătate de cană de orez,acoper-o cu două căni şi jumătate de apă,apoi fierbe 20 de minute şi strecoară apa obţinută. Pentru că este destul de concentrată,adaugă apă până devine puţin mai clară. O poţi păstra la frigider până la o săptămână,dacă n-o foloseşti imediat. După şamponare,în faza de clătire,foloseşte apa de orez,apoi ţine părul acoperit 5 minute. La final,clăteşte cu apă călduţă.

Extrapont

Apa de orez acţionează şi ca tonic pentru ten,fiind un remediu potrivit pentru pielea cu aspect tern,deshidratată. Curăţă zilnic faţa dimineaţa şi seara cu o dischetă îmbibată cu apă de orez.Recente

Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg