Trucuri pentru a scăpa de călcâiele aspre şi crăpate!

1 71169 original jpg jpeg

Cu această problemă se confruntă persoanele de toate vârstele. Una dintre cele mai cunoscute cauze este lipsa de hidratare. De asemenea şi statul în picioare sau folosirea unor săpunuri aspre pot fi cauzele acestor crăpături ale călcâielor.

Acestea nu sunt tocmai plăcute din punct de vedere estetic,dar şi medical. Crăpăturile simple pot duce la sângerări sau chiar la infecţii destul de severe. Chiar dacă nu te confrunţi cu probleme grave,este bine să le acorzi o îngrijire corectă călcâielor tale. Metodele de îngrijire sunt relative simple şi poţi beneficia de ele chiar la tine acasă.

Citeşte şi:

Tipsuri pentru călcâie crăpate

Tratează călcâiele crăpate!

Apa caldă,aliata ta

Înainte să te bagi în pat,seara,încălzeşte puţină apă şi adaugă săpun lichid în ea. Pune-ţi picioarele în apă şi stai cu ele aşa aproximativ 20 de minute. Astfel,celulele moarte vor fi îndepărtate şi astfel vei scăpa de ele frecându-le cu o piatră ponce. Încearcă să le freci uşor pentru a nu le irita. Apoi clăteşte-ţi picioarele cu apă curată,usucă-le cu un prosop şi aplică o cremă hidratantă. Încalţă imediat o pereche de şosete de bumbac şi dormi cu ele,iar dimineaţa vei observa o schimbare în bine a călcâielor tale. Repetă acest procedeu până când călcâiele tale se vor vindeca complet.

Bea multă apă

Cauza principală a călcâielor crăpate şi uscate este deshidratarea. De aceea,este esenţial să îţi menţii hidradat întregul corp. Apa te va ajuta să ai o piele fină şi hidratată. Obişnuieşte-te să bei 8-10 pahare de apă pe zi.  

Lămâia

Sucul de lămâie conţine acid citric,benefic pentru călcâiele tale,cu ajutorul căruia vei putea scăpa de celulele uscate ale pielii. Adaugă suc de lămâie în apă caldă şi pune-ţi picioarele în ea timp de câteva minute,iar apoi freacă-ţi uşor călcâiele cu o perie pentru picioare. După ce îţi usuci picioarele cu un prosop,aplică o cremă hidratantă.

Banana

Descojeşte 2 banane şi amestecă-le într-un blender până se formează o pastă. Spală-ţi picioarele bine,iar apoi aplică această pastă de banane pe călcâiele tale. Las-o să acţioneze timp de 15 minute,iar apoi clăteşte-ţi picioarele cu apă călduţă şi apă rece,alternativ. Vei avea nişte călcâie fine într-un timp scurt,dacă repeţi acest procedeu zilnic.