Trucuri pentru un ten ca la 20 de ani
Odată cu înaintarea în vârstă, pielea îşi pierde din elasticitate, iar nesuferitele riduri încep să apară. Dieta, vârsta şi poluarea sunt doar câţiva dintre factorii care influenţează procesul de îmbătrânire a pielii.Vezi cum poţi opri timpul în loc!
Hidratarea menţine pielea elastică
Pentru a menţine pielea sănătoasă este bine să înlături impurităţile din pori. Praful acumulat peste zi trebuie îndepărtat seara cu o soluţie de curăţare a feţei. Astfel este menţinută circulaţia sângelui,iar tenul va fi mai luminos.
Deşi pare ciudat,transpiraţia este foarte benefică pentru ten. Asigură hidratarea şi ajută uleiurile să se distribuie în mod egal pe toata suprafaţa feţei. Consumul a doi litri de apă trebuie să devină un obicei zilnic. Fără hidratare pielea devine uscată,fapt care favorizează îmbătrânirea prematură a tenului şi apariţia ridurilor.
Soarele,inamicul tenului tău
Este bine să foloseşti o cremă cu protecţie solară atât în perioada verii,cât şi a iernii. Mai poţi ţine razele soarelui la distanţă şi prin consumul de alimente bogate în vitamina C. În această categorie intră roşiile,lămâile şi căpşunile. Vitamina C acţionează ca un scut protector împotriva efectului nociv ale razelor UV.
Nici alimentele cu un aport mare de vitamina E nu trebuie să lipsească din dieta ta. Spanacul,papaia,dovleacul,afinele şi varza de bruxelles sunt legume ale căror conţinut ridicat de vitamina E are ca efect prevenţia ridurilor cauzate de razele solare.
Antioxidanţii menţin nivelul de colagen al pielii
Şi acizii graşi sunt esenţiali pentru menţinerea elasticităţii pielii. În plus ajută la regenerarea celulară,un proces vital pentru sănătatea tenului tau. Uleiul de cânepă,uleiul de soia,seminţele de dovleac,seminţele de floarea soarelui,nucile şi somonul sunt principalele surse de acizi graşi.
Pentru a menţine nivelul de colagen al pielii este indicat să consumi alimente bogate în antioxidanţi. Ciocolata,fructele de pădure,ceaiul verde şi legumele verzi sunt cele mai recomandate alimente.