Trucuri pentru un ten strălucitor

1 58833 original jpg jpeg

Dacă ai o curăţare corectă şi o întreţinere de rutină, îţi poţi păstra pielea proaspătă şi radiantă. Ştiai deja asta, nu? Ce nu ştiai însă, este că totul depinde de etape şi de alegerea unor produse speciale.

Şi cum încă nu s-a inventat acel produs bun la toate,tu vei avea nevoie de minim 4 produse:unul de curaţare,unul de exfoliere,un tonic şi o cremă sau două,pentru hidratare.

Să îţi cureţi pielea dimineaţa este important,însă ceea ce contează cu adevărat,este spălatul pe faţă,seară de seară. Când nu îţi speli faţa,poluanţii,produsele de machiaj şi praful din aer,contribuie la dilatarea şi încărcarea porilor. Pe atât cât îţi permite timpul,ar trebui să adopţi un ritual,format din două etape de curăţare. Începe cu un prosop cald,umed pe care ai pus nişte demachiant,asta pentru prima spălare (materialul prosopului va acţiona ca un exfoliant uşoar). Ulterior,mai curăţă o dată faţă cu demachiant sau pur şi simplu clăteşte cu apă călduţă. Faţa ta se va simti revigorată.

O exfoliere repetată (în fiecare zi,de exemplu) îţi poate irita pielea. Femeile cu tenul mixt sau chiar gras, ar trebui să exfolieze la fiecare trei zile. Limita de exfoliere este la şapte sau zece zile,dacă ai pielea uscată.

Loţiunile tonice sunt un bun adjuvant pentru o piele strălucitoare.Caută un toner cu anti-oxidanţi,cum ar fi vitamina C,pentru beneficiile de strălucire ale acesteia. Dacă ai tenul gras,încearcă să eviţi tonicele cu alcool. Acestea pot stimula activitatea glandelor sebacee,chiar dacă nu credeai asta! După aplicare,clăteşte tenul cu puţină apă rece,astfel încât să nu se activeze glandele sebacee pe parcursul zilei.

Rutina de hidratare ar trebui să includă o cremă hidratantă AM şi PM. Noaptea,atunci când te odihneşti,pielea ta are nevoie de mai multe ingrediente hrănitoare,decât în timpul zilei. Unele ingrediente active,cum ar fi retinolul,face pielea fotosensibilă,deci foloseşte-l doar pe timp de noapte. În timpul zilei,foloseşte o cremă cu SPF.