Uleiul de cocos si puterile sale de vindecare

1 66652 original jpg jpeg

Uleiul de cocos a ajuns să fie foarte iubit de femei. Acesta este benefic pentru păr, piele şi chiar dinţi, este un hidratant are conţine proprietăţi antibacteriene şi este folosit în măştile de păr sau cele faciale. Produsele pe bază de ulei de cocos au început să fie folosite în întreaga lume.

Iată care sunt beneficiile uleiului de cocos:

"Uleiul de nucă de cocos, dacă este folosit singur sau ca parte a unui ulei de corp sau loţiune, lasă o senzaţie mătăsoasă şi păstrează pielea netedă, elastică şi hidratată, datorită acizilor graşi şi proteinelor, pe care le conţine",spune expertul de îngrijire a pielii Margaret Weeds.Din cauza structurii moleculare,este absorbit uşor de piele. Un studiu publicat într-un jurnal internaţional de dermatologie a arătat că uleiul de cocos pur virgin,ajută la vindecarea dermatitei atopice.Pentru a păstra pielea netedă,foloseşte produse care conţin acest ingredient. Pentru pielea uscată este bun untul de nucă de cocos. În plus,foloseşte fără probleme un ulei pur,din nucă de cocos virgin,la temperatura camerei,dar care se topeşte atunci când intră în contact cu corpul.

1. Uleiul de cocos este excelent pentru păr

Uleiul de cocos penetrează firul de păr cu uşurinţă din cauza structurii sale moleculare. Acest lucru înseamnă că poate hidrata şi înmuia părul,prevenind ruperea şi reducerea pierderilor de proteine,lucru care ar duce la

. Este benefic pentru sănătate scalpului,deoarece are proprietăţi calmante şi de răcorire.

Pentru un tratament intensiv,încălzeşte ulei de cocos,apoi aplică-l pe păr şi lasă-l peste noapte. Apa din nuca de cocos hidratează părul,datorită potasiului,calciului şi proteinelor pe care le conţine.

2. Uleiul de cocos combate îmbătrânirea

Utilizat într-un hidratant facial,antioxidanţii pe care îi conţine,ajută la combaterea ridurilor de îmbătrânire prin prevenirea radicalilor liberi. Încercă să foloseşti un hidratant din ulei de nucă de cocos. Dacă ai

predispusă la roşeaţă,încercă acest produs. Foloseşte ulei non-iritant pentru protecţia pielii iarna,combinând acest tip de ulei cu lapte cu extract de arginina "anti-rece".

 "De asemenea, are proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene, care pot ajuta la tratarea acneei şi a eczemei",spune expertul de îngrijire a pielii Katie Torade.

3. Uleiul de cocos albeşte dinţii

Se spune că ajută la îndepărtarea petelor de pe dinţi şi îi face mai albi. Clăteşte gura cu ulei de cocos,are efect antibacterian.

"Bacteriile din gură sunt acoperite cu o membrană lipidică. Când vine în contact cu uleiul de cocos, dinţii se albesc în mod natural ",explică nutriţionistul Alex Thompson.

4. Uleiul de cocos este un bun demachiant

"Uleiul de cocos este un bun demachiant, pentru că îndepărtează uşor stratul de machiaj de pe faţă, eliminând porii congestionaţi şi nu este gras. În plus, conţine aproximativ 50% acid lauric, un acid gras antimicrobian",spune Weeds.

Tot mai multe produse cosmetice au încorporate ulei şi apă de cocos în formulele lor. Foloseşte apă de nucă de cocos pentru a hidrata