Uleiul de măsline, răsfăţ pentru corp

1 61558 original jpg jpeg

Uleiul de măsline este un excelent elixir al frumuseţii, având efecte-minune asupra pielii, a părului, a unghiilor şi a tenului. Încearcă şi vei vedea efectele!

Ulei pentru baie

Pentru o piele catifelată şi suplă,adaugă trei linguri de ulei de măsline în apa din cadă. Dacă doreşti un efect de aromaterapie pune în plus 2-3 linguri din uleiul aromatic favorit. Cel de lavandă şi cel de rozmarin au efect de relaxare garantat.

Balsam de buze

Uleiul de măsline extravirgin este un foarte bun hidratant în cazul în care ai buzele uscate. Foloseşte-l pe post de balsam când stai în casă şi aplică-l seara înainte de culcare,pentru rezultate excepţionale.

Tratament pentru unghii

În cazul în care ai cuticulele uscate,iar unghiile sunt fragile,se rup şi se exfoliază foarte uşor,uleiul de măsline face minuni. Înmoaie unghiile timp de 20 de minute într-un bol cu ulei de măsline călduţ,apoi clăteşte-te. Foloseşte acest tratament o dată pe săptămână.

Loţiune de corp

Obţine o hidratare intensă amestecând o linguriţă de ulei de măsline cu loţiunea de corp. Vitaminele A şi E din uleiul de măsline vor fi absorbite în piele şi vor ajuta la menţinerea elasticităţii şi hidratării.

Cremă pentru mâini şi picioare

Dacă pielea mâinilor este uscată sau ai călcâiele crăpate,masează-le cu ulei de măsline şi acoperă-le cu şosete şi mănuşi din bumbac,pentru 20-30 de minute. Clăteşte apoi cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă.

Mască pentru ten

Prepară-ţi o mască revitalizantă şi cu efect anti-îmbătrânire dintr-un gălbenuş de ou,o linguriţă de miere şi una de ulei de măsline. Aplică pasta rezultată pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 15-20 minute.

Soluţie pentru vârfuri despicate

Amestecă două ouă şi patru linguri de ulei de măsline. Aplică soluţia pe toată lungimea firului de păr,acoperă-ţi capul cu o folie de plastic sau cu o cască de baie şi las-o să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte apoi părul cu apă din abundenţă.