Unde s-a ascuns Regina Angliei când a fost vizitată de un fost preşedinte român

4 regina angliei jpg jpeg

Un documentar despre Casa Regală Britanică dezvăluie un episod amuzant, care o are în prim-plan pe însăşi Suverana Marii Britanii. Este vorba despre momentul când Regina a decis să se ascundă de un fost preşedinte al României.

Nicolae Ceauşescu, pentru că despre acesta este vorba, se plimba alături de soţia Elena Ceauşescu prin grădinile Palatului Buckingham, când a fost observat de Regină. Se întâmpla cu prilejul unei vizite de stat, organizată în 1978 de Guvernul britanic. Suverana Angliei, încercând să evite o discuţie politicoasă cu cei doi, a decis să se ascundă după un tufiş din grădinile palatului.

Soţii Ceauşescu, „invitaţii regali din iad“

Întâmplarea a fost descrisă într-un material numit „The royal guests from hell“ (Invitaţii regali din Iad), în care apar mai multe momente stânjenitoare, chiar amuzante, din cadrul documentarului „Inside The Crown: Secrets of The Royals“, difuzat la ITV.

Jurnalistul Robert Hardman a investigat documentele păstrate de Arhivele Naţionale din Kew pentru noua serie de documentare, scrie mediafax.ro. Cu această ocazie a descoperit mai multe detalii amuzante în scrisorile celor care s-au aflat în apropierea figurilor regale. Astfel, în corespondenţa regală britanică a identificat aspecte noi legate de vizita făcută de soţii Ceauşescu la Palatul Buckingham, în anul 1978.

A povestit celorlalţi incidentul

Din documente a reieşit că, în timpul vizitei de stat, Elisabeta a II-a a încercat din răsputeri să nu interacţioneze cu Ceauşescu mai mult decât era necesar, adică doar în cadrul întâlnirilor oficiale: conferinţa de presă, poza de grup şi nelipsitul tur al Londrei în maşină.

2 regina angliei si ceausescu jpg jpeg

Într-una dintre zile, când îşi plimba câinii prin grădina palatului, regina i-a văzut pe Ceauşescu şi pe soţia acestuia, Elena, îndreptându-se spre ea şi, ca să nu stea de vorbă cu ei, s-a ascuns în tufişuri. Ulterior, le-a povestit unor invitati de la masă că a preferat să recurgă la acest gest ca să evite să poarte o discuţie de complezenţă cu cei doi.

De altfel, Regina nu a fost deloc încântată de vizita stabilită de Gurvernul britanic, argumentând că Ceauşescu era „prea mult pentru ea“.

@instagram, adevarul.roRecente

Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg