Vârfuri despicate? Încearcă masca de păr cu papaya

1 73390 original jpg jpeg

Părul tău pare tern şi are vârfurile despicate? Pentru a îmbunătăţi aspectul podoabei capilare, e recomandat ca din când în când să aplici pe păr o mască din ingrediente naturale.

În loc să te bazezi mereu pe produsele cosmetice din comerţ,care pot conţine substanţe chimice,poţi utiliza unele ingrediente natural,pentru a-i reda sănătatea părului tău. De exemplu,papaya este un ingredient popular,folosit în măştile de păr de casă. Alături de lapte de nucă de cocos şi miere,obţii o mască hidratantă pentru şuviţele terne şi uscate.

Citeşte şi:Menţine culoarea părului mai mult timp cu şase sfaturi

Papaya coaptă

Fructul este bogat în substanţe nutritive,cum sunt vitaminele A şi C,betacaroten,magneziu,potasiu şi cupru,care fortifică părul şi,de asemenea,îl ajută să fie neted şi strălucitor. În plus,enzimele din papaya previn acumularea de sebum şi de impurităţi de pe scalp,unele dintre principalele cauze ale apariţiei mătreţii.

Laptele de nucă de cocos

La fel ca şi uleiul de nucă de cocos,laptele de nucă de cocos este un ingredient excelent pentru păr. Vitamina E care se găseşte în el ajută la întărirea părului de la rădăcină şi la repararea firelor despicate. Unii oameni folosesc lapte de nucă de cocos în masarea scalpului înainte de duş,pentru ca şuviţele să crească.

Citeşte şi:Laptele de orez,perfect pentru piele

Mierea

Este un alt ingredient excelent pentru podoaba capilară. Mierea,folosită în măştile de păr,funcţionează ca un balsam,lăsând părul neted şi moale. Antioxidanţii din ea stimulează creşterea părului.

Cum prepari masca şi cum o foloseşti

½ cană papaya tăiat cubuleţe

¼ cană lapte de nucă de cocos

1 lingură miere

Pune fructul în blender,adaugă laptele,după care toarnă mierea. Mixează ingredientele câteva minute,până când obţii o pastă omogenă. Aplică mixtura pe părul umed,las-o să acţioneze 15 minute,după care clăteşte cu apă caldă.