Vedetele de altă dată: atunci şi acum

1 73989 original jpg jpeg

Ţi-au înfrumuseţat copilăria şi reuşesc chiar şi în prezent să îţi stârnească emoţie cu şlagărele care le-au consacrat („Întoarce-te, iubire“, „Doar un trandafir“), sau cu memorabilele filme – „Veronica“, „Maria Mirabela“ - în care au jucat.

Lulu Mihăescu,o Shirley Temple autohtonă

Născută la Iaşi şi crescută într-o familie de muzicieni,a păşit în lumea actoriei în 1972,cu rolul din „Veronica“.

A cucerit,peste noapte,inimile românilor. Lulu – de la Luminiţa-a încântat generatii după generaţii cu drăgălăşenia ei,fiind apreciată de cei mici şi de cei mari,deopotrivă.  A fost considerată un adevărat fenomen,iar oamenii au comparat-o cu starul-copil de peste Ocean,Shirley Temple.

Deşi avea doar 4 ani când a început filmările,colegii ei au tratat-o de la început ca pe un egal. După pelicula de debut,micuţa talentată a continuat să fie distribuită în filme de succes:„Mama“,„Saltimbancii“,„Un saltimbanc la polul nord“. Şi-a făcut studiile la Conservatorul în Bucureşti,apoi a cântat la voce şi instrumente cu clape alături de formaţia Timpuri Noi.

Din 1996,locuieşte în Canada,într-o casă lângă pădure,alături de soţul şi de fata sa.

Predă lecţii de pian la o şcoală din Vancouver. De câte ori vine în ţară,îşi aminteşte cu plăcere de trăistuţa fermecată şi de anii minunaţi ai copilăriei.

Ştiai că...

... simpaticele bucle ale Veronicăi erau de fapt o perucă?  Filmările se derulau într-un ritm rapid,aşa că lui Lulu Mihăescu i s-a comandat o perucă de la cel mai renumit peruchier din Franţa.

Marina Scupra,succes la 16 ani

216197eb3a89ea31f082e8b132f971c4 jpg jpeg

A cunoscut succesul la 16 ani,la ediţia din 1983 a Festivalului de la Mamaia,unde a şi obţinut trofeul. Aducea o gură de aer proaspăt pe scena interpretativă românească şi un joc de scenă dinamic. A avut o relaţie,atât pe plan profesional,cât şi sentimental,cu compozitorul Dan Dimitriu,cu care a avut doi copii. Mariajul s-a încheiat,iar cântăreaţa a ales să îşi refacă viaţa alături de voleibalistul Claudiu Piţigoi. S-a retras în plină glorie din lumina reflectoarelor,imediat după revoluţie,pentru că simţea că nu mai este suficient de apreciată. Nemaifiind solicitată pentru turnee,s-a concentrat asupra familiei şi s-a angajat la Casa de Cultură a Ministerului de Interne,unde a susţinut concerte. În prezent,cântă hituri internaţionale şi cântece populare la petreceri private şi predă la Şcoală Populară de Artă din Constanţa.

Medeea Marinescu,copilul-minune de la Buftea

efbf603504e0d843e95d79addecaaae4 jpg jpeg

Medeea Marinescu a copilărit pe platourile din Buftea,tatăl său fiind director de film şi mama machieuză. A debutat în film pe când avea 3 ani,iar la doar 6 ani a fost aleasă să joace în „Maria Mirabela“,un extraordinar basm muzical,inspirat din povestea „Fata babei şi fata moşneagului“,a lui Ion Creangă. Filmul s-a bucurat de un succes răsunător:în anii ’80,a fost vizionat de peste 2,5 milioane de spectatori în cinematografele din ţară. Medeea Marinescu  a declarat într-un interviu că personajul Mirabela reprezintă chiar şi acum copilul său interior:tumultuos,nerăbdător,energic. Fetiţa de altădată a devenit între timp o actriţă apreciată-şi nu doar în România.  În 2006,filmul „Je vous trouve très beau“,în care a jucat în rol principal,s-a aflat în topul primelor zece pelicule din Franţa. În 2016,i-a fost oferită din partea Ambasadei Franţei distincţia de Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului,pentru talent şi implicarea în cazurile sociale. Destinul ei este marcat de cifra 2:are două surori gemene,e la a doua căsătorie şi este mama a doi copii.

Viorela Filip,dedicată muzicii

a643e68b28274b1402a33956753b77a2 jpg jpeg

Deşi şi-ar fi dorit să fie cântăreaţă de operă,fiica scriitorului Stelian Filip a devenit una din stelele muzicii uşoare româneşti. Născută în comuna Tuzla (Constanţa),a început să studieze vioara la vârsta de 4 ani. Este de părere că muzica are rolul de a îl sensibiliza pe om,de a-l face să iubească tot ce e în jurul său. În plan personal,duce o viaţă fericită alături de soţ,de cei 5 câini şi o pisică. Predă canto-muzică uşoară la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti. I-au fost elevi nume sonore:Nico,Nadine,Radu Ille,Alina Sorescu,Sorana („Asia“). Scrie şi compune texte şi piese muzicale pentru interpreţi cunoscuţi,participă la festivaluri muzicale în calitate de jurat şi de interpret. Dacă ar mai putea face o facultate,ar opta pentru cursurile Facultăţii de Medicină.Recente

Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg
copil speriat foto  Shutterstock jpg
Dannii Minogue Instagram jpg