Viaţa în doi nu e un salt la trapez

1 53105 original jpg jpeg

Cândva, a împărţit lacrimi şi zâmbete în arena circului. Astăzi, fostul acrobat şi comic de circ Siminică îşi trăieşte liniştit amurgul vieţii, alături de partenera sa de viaţă, Doina Florea.

Cine a trăit în comunism îşi aminteşte de cenuşiul duminicilor,îndulcit cu o sticlă de Ci-Co şi cu fuiorul parfumat de vată de zahăr care ţi se lipea de obraji. După acest mic răsfăţ ambulant,urma altul,mult aşteptat,care îţi lumina restul zilei:spectacolul de la Circ.

Atunci,când „timpul avea răbdare“,oamenii mari şi copiii mergeau să-l vadă pe Siminică,făcând  spectacol la Circul Globus. Artisul cu nume de scenă Siminică înseamnă,pentru mulţi,  o fărâmă din copilărie.Simion Avram (acesta este numele său real) are azi 76 de ani şi îşi duce traiul modest,împreună cu soţia,Doina Florea,fostă artistă de circ,şi cu două pisici,într-un apartament de pe Şoseaua Ştefan Cel Mare.Născut în cuşca leului

Este tristă luna ianuarie în blocurile cu arhitectură comunistă din Bucureşti,şi tristeţea devine şi mai apăsătoare când Siminică şi Doina povestesc că,în urmă cu un an,viaţa Cuţei,căţeluşa familiei,a fost curmată de o boală necruţătoare. Greul vârstei devine şi mai apăsător când amintirile se revarsă într-o poveste cu clovni,cu săritori la trapez,cu dansatoare,înghiţitori de flăcări şi dresori de lei. Aceasta a fost lumea în care a trăit şi în care era să moară,de câteva ori,Siminică,copilul născut din părinţi circari,într-o cuşcă de lei părăsită.

simeon stalpnicul png

Jocul cu hazardul

Comic şi acrobat,Siminică a trăit intens,mereu pregătit să execute „saltul mortal“. „Refuzam să lucrez cu cordonul de siguranţă,aveam acrobaţii complicate şi aveam nevoie de libertate. Dădeam iscălitură,dacă se întâmpla ceva cu mine eram singurul responsabil. Îmi făceam cruce şi mă rugam la Dumnezeu. De fiecare dată am simţit puterea Lui“,povesteşte fostul acrobat. În vara lui 2010,când a suportat o dificilă intervenţie chirurgicală,i-a fost pentru prima oară teamă să dea „iscălitură“.

Cumva,meseria şi-a luat partea ei de sacrificiu:Siminică a suferit opt fracturi,un infarct şi şi-a văzut sora,Elena,acrobată la rândul ei,murind în arenă,la vârsta de 19 ani,sub ochii a trei mii de spectatori,după ce aparatul pe care evolua s-a rupt. Departe de toate acestea,în iarna vieţii,zilele lui Siminică seamănă una cu cealaltă. Din octombrie 2012,soţia sa,Doina Florea,fostă artistă de circ,a ieşit la pensie „după 22 de ani de muncă grupa zero“.

simeon stalpnicul png

Mai tânără decât el cu 26 de ani,îşi începe ziua cu exerciţiile fizice,aşa cum a făcut o viaţă întreagă. Are un tonus muscular de invidiat şi recunoaşte că nu ţine dietă,dar mănâncă puţin şi face multă mişcare. „La prânz,servim un singur fel de mâncare,iar seara mâncăm ceva uşor sau deloc. Până acum 10 ani,am avut 52 kg,greutatea pe care am avut-o mereu,de la vârsta de 18 ani. Acum am 60 kg şi recunosc că nu fac niciun efort ca să dau jos 4-5 kilograme,cât îmi doresc“,ne dă asigurări stăpâna casei.

Şi Siminică a avut acest ritual până acum trei-patru ani:de tocul uşii din sufragerie atârna un trapez improvizat,la care artistul şi-a exersat,matinal,zi de zi,bicepşii. Sunt împreună din 1984,anul când Doina Florea,fostă balerină la Teatrul „Constantin Tănase“,i-a devenit asistentă la spectacolele sale. „Eu aveam 22 de ani când ne-am cunoscut. În toţi aceşti ani,am stat departe unul de celălalt,  o singură dată,când am fost plecată într-un turneu. Altfel,puse cap la cap,zilele cât am stat despărţiţi,nu cred că fac o lună“,declară fosta artistă de circ. Viaţa în doi,pentru aceşti oameni admirabili,n-a fost niciodată un salt „mortal“.

Siminică este copilul născut din părinţi circari,într-o cuşcă de lei părăsită.Recente

Kourtney Kardashian însărcinată Instagram jpg
Jennifer Lopez jpeg
Shania Twain la aproape 60 de ani jpg
caine jpg
parola jpg
palpitatii jpg
Joan Collins foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
actor pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg