Vinzi amintiri, culegi roadele prezentului

1 52322 original jpg jpeg

Ana Albulescu, protagonista reportajului nostru, este traducătoare de limbă ebraică. Adevărata ei chemare s-au dovedit a fi însă podoabele şi veşmintele care le colorează viaţa nostalgicilor după trecut.

Ana are 35 de ani şi colecţionează amintirile altor oameni,pentru ca ulterior să le vândă îndrăgostiţilor de farmecul anilor ’80,de feminitatea anilor ’70 sau de atitudinea şic a femeilor pariziene din perioada interbelică. Haine,accesorii şi decoraţiuni retro se găsesc în magazinul ei online,împrospătat săptămânal cu noi şi noi achiziţii. Multe din rochiile,curelele,poşetele,cerceii şi broşele de pe Vintagebazar.ro sunt obiecte de designer,semnate Chanel,Valentino sau ChristianDior,pe care Ana le cumpără din pieţe de vechituri de pe tot cuprinsul Europei. 

Eleganţa nu are vârstă

De ce ar cumpăra cineva piese vestimentare vechi de 30 sau 40 de ani,când oferta actuală din magazine este imensă? „Există femei care vor să fie unice,să se îmbrace altfel,care au nevoie să combine trecutul cu prezentul. În străinătate,lumea a ajuns să aprecieze tot ceea ce înseamnă modă retro şi există o tradiţie în a cumpăra aceste lucruri. Pentru că este vorba de lucruri deja purtate,la noi,doamnele au avut iniţial o reţinere. Treptat,după ce s-au informat,au trecut peste această prejudecată. Acum sunt mari consumatoare“,spune Ana Albulescu.

Visul din...şifonier

Traducător autorizat de limbă ebraică – chiar a locuit zece ani în Israel –,Ana Albulescu a început prin a colecţiona obiecte precum cele pe care le vinde azi doar pentru sine,de la rude,apoi de la târguri sau de la magazine ascunse.

Iniţial o pasiune care nu presupunea mare efort şi cheltuială,această preocupare a devenit pentru ea un mod de a-şi câştiga existenţa. Copleşită de achiziţiile sale,Ana s-a decis să ia măsuri:„Nu mai aveam loc în casă,pentru că tot cumpăram poşete,haine,bijuterii. Aşa că trebuia să fac ceva cu acele lucruri“.

Pasiune şi provocări

„Bunica mi-a trimis din Israel un pachet cu lucruşoare vechi,şi laolaltă cu lucrurile pe care le-am strâns eu şi Monica,cumnata mea,am pus astfel la cale lansarea noastră pe piaţă“,îşi aminteşte colecţionara noastră despre începutul afacerii. O provocare şi mai mare s-a dovedit faptul că Ana şi Monica nu au deschis un magazin clasic,ci unul pe internet. Comenzile erau trimise la cliente prin poştă sau prin curier rapid,afacerea începuse să meargă,dar după patru ani cele două au decis să se despartă şi să continue fiecare pe cont propriu.

Afacere de familie

Dacă la început soţul ei o certa că umple casa de vechituri,acum Ana are un sprijin important în partenerul ei de viaţă,devenit şi el colecţionar. „Colecţionează deschizătoare de conserve,sticle,cărţi vechi de bucate – iar acum este şoferul meu la târguri,pentru că eu nu conduc“,mărturiseşte aceasta. Pe urmele lor se pare că va călca şi micuţa lor,Maia,în vârstă de 8 ani şi jumătate,care se declară fană a tot ce e retro.



Recente

Caline Dion  foto   Instagram jpg
MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg