Vrei picioare de vedetă? Iată cum să le îngrijeşti!

remedii pentru picioare umflate jpeg

Nu neglija gesturile de îngrijire a picioarelor, chiar dacă le ascunzi în pantaloni sau în ciorapii groşi de toamnă. În felul acesta, vei scăpa de semnele neplăcute ale celulitei şi îţi vei putea etala picioarele frumoase când se face din nou cald.

Foloseşte uleiuri anticelulitice

Pentru a da fermitate pielii,foloseşte uleiuri anticelulitice sau amestecuri de uleiuri esenţiale şi masează picioarele dimineaţa şi seara,după duş. Pleacă cu mişcări circulare dinspre glezne spre coapse. Păstrează produsele respective în frigider.

Fă duş cu apă rece

În fiecare zi,hidratează-ţi picioarele. Este un gest care permite pielii să-şi păstreze elasticitatea şi care activează microcirculaţia. Procedeul e foarte simplu:dimineaţa şi seara,trece un jet de apă rece pe gambe şi pe coapse.  

Aplică un gomaj periodic

Pentru a şterge micile asperităţi ale pielii,ideal este să faci un gomaj de 2-3 ori pe săptămână. Amestecă o cană cu mălai cu două ouă bătute şi cu un pic de apă călduţă,şi aplică pe picioare,frecând cu blândeţe. Spală cu apă călduţă,apoi rece.

Scapă de părul în exces

E o operaţiune obligatorie pentru picioare lucioase şi ferme. Epilează-te chiar şi în sezonul rece,când îţi ascunzi picioarele în pantalonii călduroşi sau în dresuri.

Masează picioarele

Masează-ţi picioarele pe toată lungimea lor,plecând de la glezne spre genunchi,în special seara,după ce vii de la muncă sau înainte de a te culca. Asta va îmbunătăţi circulaţia sanguină şi limfatică.

Pune comprese cu gheaţă

Seara,când vii de la muncă,poţi să aplici,timp de câteva minute,comprese cu cuburi de gheaţă pe pieleaproaspăt masată.

Nu sta multe pe tocuri înalte

Poartă tocuri înalte doar câteva ore pe zi. Pentru asta,poţi să porţi la locul de muncă o încălţăminte mai comodă,care permite relaxarea articulaţiilor suprasolicitate.  Dacă,prin natura meseriei,trebuie să fii mereu elegantă,portă încălţămintea comodă în ora de masă şi când vii şi te întorci de la muncă.