Vrei să ai unghii frumoase şi sănătoase? Ai grijă ce mănânci!

1 70153 original jpg jpeg

Dacă vrei ca unghiile tale să fie perfect sănătoase şi frumoase trebuie să te asiguri că ai un regim alimentar echilibrat, potrivit experţilor.

Produsele destinate îngrijirii unghiilor pot masca anumite defecte sau probleme ce apar la nivelul unghiilor,însă nu pot reda frumseţea lor. Exfolierea,fragilitatea,striaţiile sau petele albe ce apar pe unghii sunt semne care indică că existe carenţe nutriţionale.Lipsa unui anumit nutrient poate afecta unghiile,însă pentru a îmbunătăţi vizibil sănătatea acestora trebuie să acorzi atenţie dietei de zi cu zi. Cercetările arată că persoanele care iau vitamine,în special biotină (o vitamină hidrosolubliă) contribuie la întărirea unghiilor. De asemenea,aceasta vitamina ajută la creşterea mai rapidă a unghiilor,contribuie la catifelarea acestora şi stimulează formarea de noi celule.Alimentele cu un conţinut bogat în biotină sunt:carnea de pui,de miel,de porc,de vită sau viţel,drojdia de bere,soia,laptele,brânza,peştele de apă sărată,ouă şi tărâţe de orez.Calciul este şi el important pentru sănătatea unghiilor. Însă,consumul alimentelor bogate în calciu (în special lactate) nu este suficient. Trebuie să te asiguri că ai o alimentaţie bogată în vitamina D,deoarece aceasta ajută la fixarea calciului în organism. Aşadar,consumă cât mai mult somon,lapte de vacă sau de soia,ton în ulei,iaurt şi cereale integrale.Pe de altă parte,vitaminele din complexul B lucrează împreună pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui la nivelul unghiilor,contribuind astfel la întărirea lor.

Mineralele precum fier,zinc sau cupru au şi ele un rol important atunci când vine vorba de îngrijirea unghiilor. Ele contribuie la întărirea ţesuturilor,iar zincul,în particular,previne apariţia petelor albe pe unghii.

Cele mai bogate alimente în fier sunt:spanacul,ficatul de pui,gălbenuşul de ou,nucile,caisel uscate,mazărea şi lintea. În ceea ce priveşte aportul de zinc consumă scoici,orez maro,brânză,ouă,carne de curcan,mazăre şi linte. Cuprul este larg răspândit în alimente,însă îl găseşti în deosebi în ficat,nuci,legume şi în majoritatea cerealelor. Recente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg