Vrei un păr mai sănătos? Iată ce să mănânci

1 65983 original jpg jpeg

Părul este foarte important pentru noi. Acesta trebuie să fie sănătos, mereu îngrijit, strălucitor şi mătăsos. Asta presupune o îngrijire şi o dietă care să-l ajute să se menţină mereu sănătos.

Aceste alimente te-ar putea ajuta să obţii un păr sănătos:

Consumă mai multe probiotice

Inflamaţia poate interfera cu creşterea normală a părului şi controlul inflamaţiei,prin alimentarea intestinului care poate contracara aceste efecte negative. Whitney Bowe,profesor clinic de dermatologie la Mount Sinai Medical Center,din New York recomandă trei porţii pe zi de alimente şi băuturi bogate în probiotice,cum sunt supele,iaurtul,varza murată,brânza de vaci fermentată sau ciocolata neagră.

Consumă alimente bogate în vitamina D

Lipsa vitaminei D ar putea fi considerată o cauză a subţierii părului. Pentru a obţine mai multă vitamina D din dieta ta,încearcă să consumi peşte,cum ar fi somonul,sardinele,tonul conserve,sau surse de lapte fortificate,cum este laptele şi iaurtul,în mod specific cele îmbogăţite cu vitamina D.

Consumă alimente bogate în fier

Doza zilnică de fier pe care trebuie să o consume femeile de 19-50 de ani este de 18 mg,şi 8 mg pentru femeile de peste 51 ani,dar crescând consumul,nu va fi o mare diferenţă. Dar dacă analizele de sânge arată că eşti deficitară,adaugă mai mult fier la dieta ta,iar acest lucru va duce la o îmbunătăţire a sănătăţii părului.Corpul absoarbe fierul din carne mai bine decât fierul din sursele vegetale,care este motivul pentru care ADR-ul pentru vegetarieni este aproape de două ori mai mic,decât pentru consumatorii de carne,de conţinut de fier. La fel şi carnea de pui este bogată în fier. Alimente bogate în fier sunt fasolea,lintea,spanacul sau tofu.

Consumă mai multe grăsimi sănătoase şi antioxidanţi

Un studiu recent publicat în Journal of Cosmetic Dermatology,arată că o combinaţie de acizi graşi esenţiali şi antioxidanţi,de combatere a radicalilor liberi pot avea mai multe beneficii. Din cele 80 de femei care au luat un supliment nutritiv care conţine un amestec de omega 3 şi 6 acizi graşi şi antioxidanţi,inclusiv vitaminele C,E şi licopen,mai mult de 87 % au raportat că părul a devenit mai sănătos,iar firul părului este mai gros.

  

Consumă mai multe proteine

Cele mai multe alimente bogate în fier sunt surse bogate în proteine,aşa că,dacă aportul de fier este prezent în corp,se găsesc şi proteinele. Doza zilnică recomandată este de 46 de grame de proteine,astfel vei menţine părul sănătos.   

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie,corpul trece în modul de raţionalizare când aportul de proteine este prea scăzută,şi este unul dintre motivele pentru care părul începe să cadă.