Vrei un ten perfect în sezonul rece? Iată ce să mănânci!

1 67458 original jpg jpeg

Toamna şi iarna, tenul tău este primul care suferă de pe urma variaţiilor de temperatură dintre interior şi exterior. Căldura din casă usucă pielea, iar frigul de afară duce la cuperoză şi degerături. Înainte de a folosi o cremă hrănitoare, trebuie acţionat la nivelul structurii pielii, printr-o dietă adecvată.

Fructele readuc culoarea în obraji

Pentru a remedia o epidermă deshidratată,fructele şi legumele bogate în antioxidanţi (vitaminele A,C,E,licopen,carotenoizi,flavonoizi) sunt recomandate în dieta zilnică.

Peştele protejează împotriva frigului

Este util consumul de peşte gras,care furnizează o protecţie naturală împotriva frigului. Studiile arată că crustaceele şi peştii cu carnea roz (păstrăv şi somon) conţin şi acizi graşi benefici,şi antioxidanţi care păstrează pentru supleţea pielii. Inclusiv uleiurile vegetale,nerafinate – ulei de rapiţă,de in,de nucă – menţin sănătatea tegumentelor.

Fructele oleaginoase menţin elasticitatea

Vitamina E joacă un rol decisiv în menţinerea fibrelor de colagen şi de elastină,care garantează elasticitatea pielii. Fructele oleaginoase sunt o excelentă sursă de vitamina E:nucile,alunele,fisticul,seminţele de dovleac,migdalele. E bine să fie asociate cu citrice atunci când le consumi,căci vitamina C împiedică oxidarea vitaminei E,participă la sinteza colagenului şi favorizează micricirculaţia la nivelul pielii,foarte importantă pe timp de iarnă.

Cerealele stimulează producerea colagenului

Siliciul este mineralul foarte important pentru menţinerea elasticităţii pielii,stimulând producerea de colagen. Acţionează benefic asupra ridurilor,iar efectele se văd inclusiv la nivelul unghiilor,părului,oaselor. Are efect antiinflamator şi antiîmbătrânire. Sursă de siliciu sunt cerealele integrale – orez,grâu,ovăz,hrişcă-,anumite leguminoase – mazăre ucată,linte,fasole-,fructe cu conţinut de pectină – gutuie,măr,fructe oleaginoase,verdeţurile – pătrunjel,salată verde.