Cine îi îndeplinește dorința? Xonia: „Vreau o relație serioasă, care ar putea duce la căsătorie și la o familie“

Împărţită între Australia natală şi America visurilor ei, cântăreaţa a decis să trăiască în România, unde rădăcinile familiei sale o atrag mereu.

image

În peisajul monden şi muzical de la noi, Xonia a fost întotdeauna o apariţie exotică – şi, din păcate, una meteorică la „Survivor“, reality show-ul din Republica Dominicană, unde abia începuse să-şi dovedească aptitudinile. „Click! pentru femei“ a vrut să descopere mai multe despre cântăreaţa care are la activ un duet celebru cu J Balvin şi care ar fi putut poate să devină o la fel de bună balerină, dacă nu ar fi ales muzica. Citește în continuare un interviu amplu despre cele mai recente evenimente din viața Xoniei și despre ce își dorește Loredana Sachelariu, pe numele său real, să facă în viitor.

Cum se face că o fată născută în Australia lasă totul în urmă pentru a trăi în România?

Cred că așa a fost destinul meu. Părinții mei au fugit din țara noastră pe vremea comunismului, din dorința de-a putea oferi o viață mai bună și cu mai multe oportunități familiei lor. Nu s-ar fi gândit vreodată că fata lor o să plece de lângă ei, ca să se întoarcă înapoi de unde au plecat. Însă, m-am întors în România altfel decât dacă am fi trăit în țară.

Am, în primul rând, o altă educație, una posibilă doar datorită sacrificiilor făcute de părinții mei. Talentul meu de dansatoare și cântăreață a fost dezvoltat prin intermediul valorilor și mentalității diferite, datorită mediului în care am crescut, dar și percepției diferite. Am fost și sunt tare norocoasă că am avut sprijin din partea părinților mei să îmi urmez visurile. Soarta m-a adus în România printr-un alt context și am ajuns să semnez un contract cu casa de discuri Universal Music. Iar visul meu de a fi cântăreață a pornit în România și voi fi întotdeauna recunoscătoare românilor, pentru că m-au primit cu brațele deschise când eu nu știam să vorbesc în mod corect limba română. Iubesc România și sunt mândră că sunt româncă.

Citeam că te-ai apucat de mică de balet, muzică și actorie. Cum a arătat copilăria ta de mică artistă?

Copilăria mea este una normală pentru mine, dar deloc obișnuită pentru un alt copil. De mică am muncit ca să fac performanță în balet, în muzică și în actorie. Iubeam să fiu pe scenă. Nu au existat prieteni, iubiți sau viață socială pentru mine, până la vârsta de 21 de ani. Nu știam altceva în afară de școală, ore de balet, ore de muzică, sesiuni în studio, clase de actorie, repetiție, spectacole și tot așa. Nu am niciun regret, nu simt că mi-a lipsit ceva în viață: că nu am avut un bal al bobocilor sau că nu am rămas în relații cu prietenii din copilărie.

Acasă, în Melbourne, vorbeai cu părinții și cu fratele tău în română sau în engleză?

Părinții mei au muncit toată viața lor, ca să mă susțină pe mine și pe fratele meu. Pentru a-i ajuta, deoarece copiii învățau la școală limba engleză, noi veneam acasă și vorbeam cu părinții noștri tot engleză, ca să îi putem ajuta să se descurce mai bine la locul de muncă. În casă, s-a vorbit și limba română. Părinții noștri și-au dorit foarte mult să cunoaștem limba. Au păstrat toate tradițiile și sărbătorile noastre. Au vrut întotdeauna să știm de unde provenim.

image

Cum ai ajuns să studiezi în Los Angeles și de ce nu te-ai stabilit definitiv în SUA?

Am plecat în America la fel ca în filmele de la Hollywood: să devin vedetă. Am intrat la școala Hollywood Pop Academy, prin care au trecut multe vedete, și am avut de ales între L.A. și România. Aveam un contract de sponsorizare de la o agenție de actorie, să profesez ca actor în L.A. sau să rămân în România ca să semnez un contract de muzică. Am ales muzica.

De unde vine numele Xonia?

Numele meu a venit de la jocul Mortal Kombat. Mi-a plăcut foarte mult caracterul Sonja din joc, încât am zis că așa mă văd pe scenă. Am schimbat cum se pronunță și cum se scrie numele în ceva unic: Xonia.

Sub ce nume ai concurat la festivalul Callatis, unde ai avut chiar două invitații?

Până să mă lansez în industria muzicală ca artist, am mers oriunde cu numele meu de naștere: Loredana Sachelaru. Așa am mers la Callatis, la emisiuni cum ar fi „Atenție, se cântă“, prezentată de Horia Moculescu și Alexandra Velniciuc, sau emisiunea „Sare și Piper“ cu Stela Popescu și Alexandru Arșinel. La fel, cu numele meu, am fost concurentă la Cerbul de Aur, unde am reprezentat Australia și am ajuns în finală.

A fost România mai ofertantă, din punct de vedere muzical, decât Statele Unite și Australia?

Față de Australia, da. În continuare, chiar și în ziua de astăzi, Australia nu are multe de oferit cântărețelor de muzică ușoară. America este America și o iubesc. Însă, când am ales să rămân în România, am ales pentru că mi s-a oferit un contract la cea mai mare casă de discuri din lume și era visul meu să semnez cu Universal Music. Nici nu m-am gândit de două ori când am primit acea ofertă! Am fost foarte încântată și am zis că lansarea mea va fi în România, iar din România va ajunge muzica mea în toată lumea. Și așa a și fost.

Cum a fost să colaborezi cu J Balvin?

image

A fost o experiență ireală. Atunci, nu mi-am dat seama ce înseamnă să înregistrez muzică cu el sau să filmăm videoclipul împreună. Totul s-a întâmplat foarte repede.

În timpul pandemiei, te-a bătut gândul să te reprofilezi? Ce ai face dacă nu ai mai cânta?

Cred că orice artist s-a gândit la acest lucru în pandemie. Însă, eu recunosc că nu în timpul pandemiei am început să am gândurile acestea, ci înainte. Eu am trecut prin multe momente în viața mea. Chiar am ajuns să vreau să renunț la muzică, pentru că eram atât de dezamăgită în legătură cu industria, cu lumea, cu mine… Dar nu mai am gândurile acestea. Nu mai am nici aceeași gândire sau perspectivă asupra lucrurilor… Sunt OK, privesc altfel viața de când m-am îmbolnăvit, cu un an înainte de pandemia de Covid-19. Iar perioada de pauză, pentru mine, a fost momentul când am avut timp de un „refresh“, un „restart“, timp în care să mă regăsesc și să îmi găsesc iar spiritualitatea, puterea, să încep iar să mă iubesc și să fiu un om fericit. Uitasem cum este senzația de a fi fericit. M-am întors în industria muzicală cu o colaborare cu Akcent: „You Don’t know My Love“, produs de Achim de la Bulls Records, cu care formez acum o echipă. Urmează o piesă cu artiștii Canadian, Fadi Kod și nu numai. De abia aștept să auziți ceea ce v-am pregătit și să mă vedeți pe mine, o altă Xonia pe care nu ați văzut-o până acum. Participarea la „Survivor“ a fost doar începutul.

De ce ai rămas în România și în pandemie și nu te-ai dus să locuiești în Australia, la părinți, sau în America, la iubit?

În timpul pandemiei, am fost în mare parte în America, în L.A. Am stat doar câteva luni adunate aici, în România. Am fost într-o perioadă de vindecare și s-a născut o poveste de dragoste. În Australia am ales să nu mă duc, pentru că a fost „lockdown“ timp de doi ani. Acum, că a revenit aproape totul la normal, am venit să îmi văd familia, pentru că mi-a fost foarte dor de ei.

Cum se face că o fată ca tine este singură acum?

Sunt multe femei ca mine, care sunt independente, care știu ce vor de la iubit și ceea ce nu vor, și cel mai important: care este valoarea lor. Eu am ajuns la o vârstă și nu mai am timp pentru jocuri sau să îmi pierd timpul. Vreau o relație serioasă, care ar putea duce la căsătorie și la o familie. Vreau un bărbat, care la rândul lui să știe ce vrea de la viață și știe cum să mă cucerească, care este bărbat în adevăratul sens al cuvântului și care poate să înțeleagă și să facă diferența între „Xonia artista“ și „Xonia omul din spatele produsului“, adică eu. Este greu deoarece, în primul rând, nu se mai găsesc bărbați care să vrea o relație serioasă, care să aibă aceleași valori sau principii de viață ca mine. Sunt într-adevăr o femeie mai tradițională și mai conservatoare când vine vorba despre viața mea amoroasă.

Ai reușit să-ți rezolvi problemele medicale, în urma cărora unii au spus că, de fapt, ți-ai făcut operație estetică la față?

Eu, în continuare, am și mă confrunt cu probleme de sănătate. Acum sunt cât de cât sub control, dar în continuare caut o soluție mai bună decât cea din prezent. Tocmai săptămâna trecută am ajuns la un doctor în Australia, ca să discutăm o altă direcție. Dar sunt bine, nu mă plâng și aștept să văd cum poate viața să fie mai bună de atât.

Cum ai acceptat provocarea „Survivor“?

Într-o secundă. Propunerea a venit chiar înainte să plec să îmi petrec sărbătorile cu familia mea în Australia. Nu am mai plecat la ei, evident, am rămas în țară să mă antrenez pentru „Survivor“ și am acceptat, pentru că nu am nimic de pierdut în viață. Am vrut tare mult să ajung, să mă ajute pe partea de sănătate și să mă testez pe mine, dacă sunt într-adevăr într-un loc stabil mental și psihic, după atât timp în care am lucrat să mă vindec după traumele pe care le-am trăit.

Ce a schimbat în tine experiența din Republica Dominicană?

Încrederea pe care o am în mine. Pot absolut orice. Am un corp care mă supără uneori, dar despre care realizez cât de minunat și extraordinar este. Adevărul este că sunt o luptătoare și un „Survivor“. Am trecut prin clipe de cumpănă în viață, dar încă sunt aici, în ziua de azi. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru tot ceea ce am și pentru corpul pe care îl am, care a rezistat, și pentru că sunt un om sănătos.

Cu cine vei păstra legătura dintre Faimoși?

Cu toată lumea. De ce nu? Mai mult sau mai puțin. Le-am spus tuturor că îi invit la nunta mea, când va fi, dar mă simt mai apropiată de Laura, TJ, Emil și Radu.

Ce ai pe lista de planuri, proiecte, dorințe pentru 2022?

Sănătate, mai presus decât orice. Iar dacă am sănătate, pot face orice. Muzică și cât mai multă muzică. Să fiu pe scenă și să mă îndrăgostesc. Iubesc să iubesc! Să nu iubești înseamnă să nu trăiești deloc.

@Foto: Mădă Neculai, Andrei Mărginean, arhivă



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg