Zece motive pentru care să începi să practici pilates începând de mâine!

1 74460 original jpg jpeg

Conceptul de “pilates” a apărut în anii ’20 şi a fost destinat iniţial bărbaţilor şi atleţilor. Apoi, întreaga lume a început să experimenteze viziunea lui Joseph Pilates despre cum acest sport poate schimba corpul şi viaţa pentru totdeauna.

Iată care sunt beneficiile uriaşe ale acestui sport:

1. Practicarea exerciţiilor de tip pilates ne învaţă să respirăm-Respiraţia completă şi corectă creşte durata de viaţă,mărind gradul de conştientizare şi participare la propria viaţă.

2. Pilatesul corectează postura– Este vorba despre o  reeducare posturală. În acest fel,se elimină tensiunile musculare şi articulare.

3. Corpul începe să se remodeleze– Remodelarea corporală este susţinută de un centru puternic al corpului care permite rezistenţa la efort cât şi constanţa în practicarea sportului.

4. Practicarea de exerciţii de tip pilates energizează şi revigorează sistemul circulator şi endocrin,îmbunătăţind starea generală de sănătate.

5.  O oră de pilates relaxează şi detensionează sistemul nervos– La începutul unei zile grele sau la sfârşitul unei zile imposibile,pilatesul este cea mai bună alegere pentru psihic.

6.  Are loc o echilibrare metabolică şi hormonală– Metabolismul accelerează,permiţându-i organismului să ardă mai repede caloriile în plus.

7. Exerciţiile de pilates îi fac pe practicanţi să acţioneze relaxat– Aceştia devin conştienţi de propriul corp şi capătă putere şi rezistenţă.

8. Somnul şi relaxarea devin mai profunde– După doar câteva şedinţe de pilates se observă o îmbunătăţire majoră din acest punct de vedere.

9. Corpul,mintea şi emoţiile încep să se remodeleze şi să se armonizeze,permiţând o mai bună cunoaştere a sinelui.

10. Încrederea de sine a participanţilor creşte considerabil– Corpul începe să meargă la unison cu spiritul.

Marga Bălan,fondatoarea Şcolii de Pilates şi creatoarea conceptului EVOpilates-Evoluţie,Fluenţă,Excelenţă – ne-a oferit cele zece motive pentru care orice persoană care nu practică încă pilates o poate face începând de mâine,punând accentul pe beneficiile pe care aceste tipuri de exerciţii le au pentru corpul,mintea şi spiritul oricărei persoane.