Winston Churchill, mare amator de alcool. Care erau băuturile sale preferate

1 britain 1299836 1280 jpg jpeg

Figură politică emblematică a Angliei, Winston Churchill este considerat unul dintre cei mai importanţi lideri de război ai secolului. Dar Churchill a rămas în istorie şi prin viciile sale: alcoolul şi trabucul.

Unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni britanici este, fără îndoială, Winston Churchill. A fost descendent al ducilor de Marlborough prin tatăl său, lordul Randolph Churchill; mama sa fiind fiica unui om de afaceri american înstărit. Churchill a absolvit Academia Militară Sandhurst, apoi a intrat în armata imperială britanică. Între 1940 - 1945 şi între 1951 - 1955 a fost prim-ministru al Marii Britanii. A rămas în istorie prin talentul oratoric şi prin determinarea cu care şi-a condus ţara spre victorie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial („Ne vom lupta pe plaje. Ne vom lupta pe terenurile de debarcare. Ne vom lupta în câmp şi pe străzi, ne vom lupta în munţi. Nu ne vom preda niciodată”). De asemenea, în 1953, Churchill a primit Premiul Nobel pentru „măiestria realizării descrierilor istorice şi a biografiilor, dar şi pentru strălucita sa retorică”.

Consuma alcool încă din prima parte a zilei

Winston Churchill a fost şi un mare băutor de alcool. Se spune că obişnuia să bea whisky încă de dimineaţa, deşi băutura sa preferată era şampania. Încă era în pijamale, când servea o băutură slabă cu scotch. Era foarte diluată şi era numită mai degrabă apă de gură cu scotch. Până la ora 11.00 mai servea două pahare de scotch cu apă gazoasă, la fel slabe. Nu refuza însă nici vinul sau alte băuturi alcoolice. Se spune că, în timpul vizitei sale în SUA, Eleanor Roosevelt, care i-a fost gazdă la Casa Albă, a rămas uimită de modul în care „cineva poate să fumeze şi să bea atât de mult şi să fie perfect sănătos”.

Churchill obişnuia să consume alcool încă din tinereţe, de când era jurnalist, şi până la finalul vieţii (a murit la 90 de ani). În perioada în care a fost ziarist şi a avut misiunea să relateze despre Războiul Burilor, Churchill a luat cu el mai multe lăzi cu vin şi cu băuturi spirtoase. „Să nu uitaţi că eu am primit mai multe de la acool decât a primit alcoolul de la mine”, obişnuia să spună Churchill.

Foto: Pixabay  Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg