Gogoşi de post turnate cu lingura. Ingrediente şi mod de preparare

gogoşi de post turnate cu lingura jpeg

Reţeta aceasta de gogoşi de post turnate cu lingura este inspirată din reţetele întâlnite la mănăstiri şi încercate de mulţi creştini după ce le-au savurat chiar acolo, gătite de călugări.

Şi pentru că intrăm în postul mare,iar cei mai mulţi nu pot renunţa la dulciurile zilnice,vă prezentăm o reţetă de gogoşi de post,turnate cu lingura. Simple de făcut şi delicioase,aceste gogoşi vă vor îndulci postul.

Postul nu este numai înfrânare de la mâncare,iar dulciurile de post pot fi uneori mult mai delicioase decât cele de dulce. Postul înseamnă îndepărtare de la rău,iar cel care posteşte numai prin înfrânare de la mâncare îl necinsteşte. Aşadar,de ce să nu ne bucurăm de bunătăţile culinare şi când postim?

Reţeta aceasta de gogoşi de post turnate cu lingura este inspirată din reţetele întâlnite la mănăstiri şi încercate de mulţi creştini după ce le-au savurat chiar acolo,gătite de călugări. Este greşit să credem că mâncărurile de post nu trebuie să fie delicioase,deci vă dorim un post plin de bunătăţi!

Ingrediente - Gogoşi de post turnate cu lingura:

-          400 g de făină -          Zahăr -          Miere -          Scorţişoară -          20 g drojdie -          Ulei

Mod de preparare - Gogoşi de post turnate cu lingura:

Mai întâi se dizolvă drojdia într-o linguriţă de zahăr şi o ceşcuţă de apă. Se mai adaugă peste şi 2-3 linguri de făină,se amestecă bine şi se lasă la crescut.

Când a crescut,se adaugă peste o ceaşcă de apă şi sare. Apoi se pune făina cernută o dată într-un bol mai mare şi se adaugă drojdia,se amestecă bine până la obţinerea unui aluat consistent. Se pune la crescut,la temperatura bucătăriei,de preferat mai cald,lângă aragazul sau cuptorul încins.

După ce şi-a dublat volumul,se pune uleiul la încins într-o tigaie şi cu o lingură se ia din aluat şi se pune în ulei. Se lasă la prăjit până prind o culoare aurie,se scot cu ajutorul unei spumiere,se scurg bine de ulei şi se tăvălesc prin miere şi scorţişoară.

Aceste gogoşi de post turnate cu lingura sunt un desert foarte bun şi foarte simplu de făcut. Între o ciorbă şi o mâncărică se pot lăsa la crescut şi apoi puse la prăjit,se fac imediat şi sunt excelente şi reci. Poftă bună!



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg