Multă lume îşi face griji cu privire la o întoarcere a lui Markle în Marea Britanie, unde, cel mai probabil, nu va fi primită cu braţele deschise. În plus, nici măcar Harry nu s-a simţit binevenit în sânul familiei regale britanice atunci când s-a întors la Londra pentru înmormântarea bunicului său. După interviul lor din martie, cu Oprah Winfrey, în care au atacat monarhia britanică, cei doi soţi s-au distanţat mult de familia prinţului. Însă e posibil ca lucrurile să fie fost altfel, dacă fiul cel mic al regretatei Lady Di ar fi acţionat diferit încă de la începutul relaţiei lui cu mama copiilor săi.

Pe 1 iulie, Harry şi William vor dezvălui statuia cu mama lor, Prinţesa Diana, la Londra, în ziua în care Prinţesa Inimilor ar fi împlinit 60 de ani. Dacă, în asemenea momente importante din viaţa lui, prinţul va fi însoţit de soţia sa, e posibil ca Meghan să fie primită cu răceală de englezi sau chiar huiduită de aceştia, după cum precizează şi expertul regal Dan Wootton, pentru Daily Mail.

Să fie oare Meghan Markle responsabilă pentru tot ceea ce s-a întâmplat după Megxit? Pentru că sunt tot mai multe voci care susţin că Ducele de Sessex poartă şi el partea lui de vină, având în vedere că nu şi-a făcut 100% datoria de soţ şi de membru marcant al Firmei, cum este denumită monarhia britanică.