Merge consumat singur, pe pâine prăjită, în dressing-uri pentru salate, însă cea mai cunoscută formă este cea de guacamole, vestitul sos mexican. Tu ştii însă cum se prepară pentru a profita din plin de toate aromele? 

Potrivit unui expert, există câteva greşeli comune în ceea ce priveşte prepararea lui. Prima este aceea că toată lumea foloseşte lămâie în loc de lime. Totodată, mulţi folosesc pătrunjel, însă reţeta originală conţine coriandru şi folosiţi chili crud.  


Pentru un sos guacamole perfect aveţi nevoie de: 

- 3 avocado

- 1 Thai Chili

- zeama de la 2 lime

- sare

- coriandru, după gust 


Mod de preparare:

Tăiaţi ardeiul iute şi coriandrul cât de mic puteţi. Într-un bol de mărime medie, mărunţiţi avocado cu o furculiţă, lăsând câteva bucăţele mai mari. Adaugaţi zeama de lămâie, sarea şi condimentele şi amestecaţi bine ingredientele. Şi asta este tot! Bucuraţi-vă de cel mai bun guacamole.


Sursă: dailymail.co.uk / Foto: pixabay.com