Mit:Poţi să iei o răceală dacă ieşi afară după ce te-ai spălat pe cap

Fals. Deşi se spune că este bine să nu ieşi afară imediat după ce te-ai spălat pe cap pentru că rişti să răceşti,acest lucru nu este adevărat. O cauză mult mai probabilă este aceea că poţi lua un virus care afectează tractul respriator,atunci când sistemul tău imunitar este incapbil de a face faţă virusului respectiv.

Mit:Schimbările bruşte de vreme duc la apariţia răcelii

Fluctuaţiile de temperatura nu sunt cauza apariţia răcelii sau a gripei. Însă,este adevărat că poţi răci mult mai uşor pe timp de iarnă şi asta pentru că,de obicei,când temperaturile scad,oamenii tind să stea mai mult în casă,iar atunci când ies afară sunt mult mai sensibili.

Mit:Antibioticele te ajută să combaţi o răceală simplă

A lua antibiotice pentru o simplă răceală nu este tocmai o bună idee. Pe lângă faptul că nu luptă împotriva bacteriilor şi a viruşilor,antibioticele pot face mai mult rău decât bine,mai ales atunci când nu ai nevoie de ele. Din contră,antibioticele nepotrivite pot face mult mai rezistentă bacteria din organism.

Mit:Nu ar trebui să faci sport când eşti răcită

Depinde de cât de rău te simţi. Dacă ai probleme cu respiraţia,te simţi epuizată şi te dor toţi muşchii,cel mai bine este să stai în casă şi să te odihneşti. În cazul în care simptomele nu sunt atât de grave şi simţi că ai energia necesară de a merge la sală,atunci nu mai sta pe gânduri. Însă,lucrează-ţi corpul în ritm moderat,pentru a nu te obosi mai mult decât trebuie.