James Michael Tyler a devenit celebrul datorită rolului lui Gunther, şeful sarcastic a lui Rachel Green (Jennifer Aniston) şi managerul cafenelei Central Perk, pe parcursul celor 10 sezoane ale sitcomului NBC. Actorul în vârstă de 59 de ani a spus, pentru prima dată public, că are cancer şi că l-a descoperit la 56 de ani. Este în stadiul 4, a precizat actorul, un cancer în stadiu avansat, răspândit în oase. Cu prilejul declaraţiei făcute la Today Show, Tyler a oferit detalii despre tratament şi a spus că dacă ar putea să facă lucrurile diferit, ar merge mai devreme la un examen medical de rutină.

Terapia hormonală a funcţionat uimitor în primul an

Cancerul de prostată a fost detectat în septembrie 2018, în timpul unei investigaţii de rutină, printr-un test de antigen specific prostatei (PSA). Iniţial, a fost tratat prin terapie hormonală, despre care Tyler a zis că „a funcţionat uimitor în primul an”. Însă cancerul s-a mutat şi s-a răspândit pe coloana vertebrală în timpul pandemiei, ducând în cele din urmă la paraplegie -„Am ratat o investigaţie, iar acesta nu a fost un lucru bun‟.

Potrivit actorului, producătorii serialului au fost informaţi „de multă vreme” despre diagnosticul său, dar unii membrii, cum este David Schwimmer, care l-a portretizat pe Ross Geller, au aflat acum.

„Apropo, Gunther are cancer‟

Colegii de platou au aflat odată cu declaraţiile sale şi adevăratul motiv pentru care Gunther nu a putut să ia parte fizic la reuniunea specială Friends, aşa cum era planificat la început.

„A fost un sentiment dulce-amărui, sincer, pentru că am fost foarte fericit să fiu inclus”, a spus Tyler. Însă „a fost decizia mea să nu fac parte fizic, ci să apar pe Zoom, pentru că nu voiam să afecteze lansarea, ştii? Nu am vrut să fie ca <<O, şi apropo, Gunther are cancer>>‟