Gustarea zilei: Brioşe sărate cu morcovi şi brânză

1 shutterstock 1505243123 jpg jpeg

Brioşele sărate devin gustarea ideală în weekend sau în oricare altă zi a săptămânii odată ce ai ales ingredientele potrivite. Chiar şi cei mici o vor adora!

Dacă te-ai obişnuit să pregăteşti brioşe cu ciocolată sau, în general, dulci, îţi propunem o reţetă diferită. În loc de desert, poţi pregăti unul dintre cele mai  bune antreuri pe care să le savurezi în familie sau de unul singur. 

Ingrediente: 

  • 5 ouă
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • 2 morcovi mari
  • 200 g spanac congelat
  • 150 g mozzarella sau caşcaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare 

Cureţi morcovii, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare, apoi îi laşi la răcit. Decongelezi spanacul, îl scurgi şi îl toci. Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă, iar gălbenuşurile le mixezi cu ulei. Încorporezi uşor albuşurile în compoziţia de gălbenuşuri, condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi adaugi în trei tranşe făina amestecată cu praful de copt. Adaugi morcovul, spanacul, brânza rasă şi omogenizezi. Cu o lingură, torni compoziţia în două tăvi de brioşe, unse cu puţin ulei. Le umpli doar pe trei sferturi. Le dai la cuptorul preîncălzit şi le coci 25-30 de minute, la foc mediu, până devin aurii. Le serveşti calde sau reci.

FOTO Shutterstock.com