Iaurt

Iaurtul este o sursă foarte bună de a consuma bacterii sănătoase, numite probiotice. Ele sunt responsabile de sistemul digestiv. Iaurtul conţine şi calciu, dar şi cantităţi importante de vitamine B6 şi B12. Trebuie să alegi un iaurt care să nu aibă zahăr, de preferat simplu. Poţi adăuga scorţişoară şi miere, care este o variantă delicioasă pentru o gustare seara.


Cereale

Un bol de cereale bogate în fibre cu lapte este o gustare ideală seara, care te ajută să dormi mult mai bine, dar îţi asigură şi aportul de fibre necesar. Însă, porţia de cereale le care o mănânci nu trebuie să aibă mai mult de cinci grame de zahăr deoarece îţi poate creşte glicemina şi îţi poate afecta somnul.


Banana

Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, dar pe lângă asta conţin şi trei tipuri de zaharuri naturale: sucroză, fructoză şi glucoză. Fiind bogate în potasiu, asigură o tensiune arterială sănătoasă, dar te ajută şi în reducerea stresului. De asemenea, are un efect calmant şi te ajută în ceea ce priveşte un somn liniştit.


Kefir

Kefirul este o băutură făcută din lapte fermentat, cu ajutorul unor bacterii, care îi dau calităţi probiotice. La rândul lor, probioticele protejează funcţionarea sistemului digestiv. Chiar dacă nu are un gust pe placul tuturor, nutriţioniştii recomandă să bei seara un pahar de kefir, la care poţi adăuga vanilie şi un strop de scorţişoară. Este o băutură bogată în proteine şi slab calorică deoarece un pahar de kefir are 100 de calorii.


Popcorn

Nu te poţi uita la un film fără să mânânci popcorn, nu-i aşa? Ei bine, se pare că trei căni de popcorn proaspăt ar trebui să-ţi asigure un număr optim de calorii, deoarece sunt slab calorice. Popcornul este foarte crocant, iar dacă vrei să adaugi şi alte ingrediente peste el, poţi adăuga puţină ciocolată neagră şi să pui câteva nuci, sau pentru mai multă savoare poţi pune câteva ierburi aromatice sau condimente.Sursă: elle.ro