Budinca de parte este dulce, însă nu poate fi considerată chiar desert, aşa că mulţi o consumă între mese, drept gustare, sau la micul dejun. Se pregăteşte rapid, din doar câteva ingrediente şi este ideală şi pentru serviciu sau şcoală, fiind uşor de luat la pachet. Aşa că de ce să nu o încerci? Iată cum o pregăteşte chef-ul Adi Hădean:

Ai nevoie doar de câteva ingrediente:

- jumătate de pachet de spaghete,

- 5 ouă,

- 80 ml lapte, 4 linguri zahăr,

- 250 gr. telemea de vacuţă,

- 1/2 linguriţă extract natural de vanilie,

- 20 gr unt

Mod de prepare:

"Se fierb pastele, al dente. Între timp, se bate oul şi se amestecă cu zahărul, laptele, brânza sfărâmată şi extractul de vanilie. Când spaghetele sunt gata, se strecoară de apă şi se amestecă cu compoziţia obţinută. Se tapetează cu unt un recipient rezistent la căldură (cel folosit de mine are dimensiunile de 23x15x5cm) şi se adaugă spaghetele.

Se acoperă cu compoziţia obţinută şi se amestecă delicat, astfel încât toată cantitatea de paste să fie acoperită. Se coace timp de 15-20 de minute la 180 de grade Celsius, până s-a copt oul. Trebuie să se simtă încă un pic moale la atingere, altfel budinca va fi uscată după răcire.

Se acoperă cu folie de aluminiu şi după ce se răceşte, este gata de servire". Poftă bună! 


Sursă: adihadean.ro