Multe dintre relaţiile de altădată au eşuat, deoarece căsniciile erau văzute drept tranzacţii comerciale. Să aştepţi să te căsătoreşti cu persoana iubită este, de fapt, un fenomen relativ modern, asta pentru că de-a lungul istoriei multe căsătorii erau aranjate. Miza era mare pentru cuplurile regale - regii şi reginele se căsătoreau din motive politice sau pentru mulţi bani, iar căsătoriile ajungeau în final la dezastre. Chiar dacă filmele prezintă căsătoriile cu regali a fi ideale, pe vremuri să te căsătoreşti cu un prinţ nu era chiar ce ţi-ai fi putut dori.

George I şi-a torturat soţia

Înainte de a devenit rege britanic, mama lui George a aranjat ca el să se căsătorească cu bogata Sophia Dorothea din Celle, fiica unui nobil german. Căsătoria a fost încă de la început nefericită, mai ales că George a avut multe amante cu care s-a etalat în faţa tinerei sale mirese. Însă lucrurile s-au înrăutăţit şi mai tare când George a aflat că şi Sophia ar fi avut o aventură în timpul căsniciei şi ar fi încercat să îşi refacă viaţa. Din gelozie profundă, el a închis-o şi a agresat-o fizic într-un mod brutal. De asemenea, amantul Sophiei ar fi fost ucis.

Citeşte şi: Prima şi ultima noapte în care Regina a părăsit palatul ca să se bucure de libertate. Gestul scandalos pe care l-a făcut

Regina Isabella, răzbunare cu închisoare pentru soţul ei

Regina Isabella a Franţei avea în jur de 12 ani când s-a căsătorit cu Edward al II-lea al Angliei, în 1308. Deşi relaţia a fost frumoasă la început, pe parcursul căsniciei, Edward ar fi început să aibă relaţii extraconjugale cu mai mulţi bărbaţi, lucru care a pus presiune pe căsnicia lor. În urma acestor fapte, Isabella a început o aventură cu Roger Mortimer şi, cu ajutorul lui, a organizat o lovitură de stat împotriva soţului ei, pentru a se răzbuna. Isabella a reuşit, Edward a fost închis, iar în 1327 el ar fi murit într-un mod misterios.

Henric al VIII-lea şi-a decapitat 2 soţii