1. Creme hidratante cu factor UV – foloseşte creme hidratante de cel puţin două ori pe zi. Ideal ar fi să foloseşti creme mai grase în această perioadă pentru a contracara factorii agresivi de mediu. În cazul în care petreci mult timp afară, este recomandat să apelezi la produse cu factor de protecţie UV.
  2. Hidratare din interior – consumă cât mai multe fructe şi legume bogate în apă. Citricele, castravetele, salata verde, conopida şi ţelina te vor hidrata şi îţi vor asigura necesarul zilnic de vitamine şi minerale. De asemenea, adoptă un program regulat de exerciţii fizice şi dormi suficient. Nu uita să bei cel puţin doi litri de apă pe zi şi evită consumul de alcool, de cafea şi de ceai.
  3. Băi cu uleiuri esenţiale – apa fierbinte usucă pielea, de aceea este recomandat să faci duşuri călduţe şi bai în care să adaugi săruri minerale şi uleiuri esenţiale. Excelente în acest sens sunt uleiurile esenţiale de trandafir, de salvie sau de Ylang Ylang.  
  4. Exfoliere regulată - este necesar  ca, de două ori pe săptămână, să faci o exfoliere a pielii. Poţi folosi produse naturale cu efect abraziv cum sunt cafeaua, zahărul, sarea, făina de ovăz sau de porumb, combinate cu ulei de măsline sau cu miere. După gomaj, nu uita să faci o hidratare intensă a pielii.
  5. Foloseşte dezumidificator de cameră  - aerul uscat din încăperile încălzite artificial agresează pielea, de aceea este indicat sa foloseşti un dezumidificator mai ales în dormitor. Pielea îţi va mulţumi dimineaţă!