Astfel, hidratarea tenului vara ar trebui să fie o procedură riguroasă, motiv pentru care îţi propunem să ţii cont de următoarele sfaturi:
 
Spală-te pe faţă şi exfoliază-ţi pielea
Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când te-ai trezit este să mergi la baie şi să te speli pe faţă cu apă rece. Tenul se va curăţa rapid, iar pentru a îndepărta celulele moarte foloseşte un gel exfoliant.
 
Hidratează-ţi tenul
Un pas important pentru obţinerea unui ten lipsit de imperfecţiuni este să-ţi hidratezi vara. Ţine cont de expunerea la soare şi de temperaturile ridicate şi foloseşte o cremă hidratantă lejeră, ce-i va permite pielii să respire în voie.
 
Nu uita de protecţie solară
Astfel, după ce ţi-au curăţat şi hidratat tenul, foloseşte o cremă cu protecţie solară. Alege una cu SPF ridicat, indiferent că petreci ore în şir la plajă ori nu, întrucât pielea este expusă la soare oricând. 
 
De asemenea, în ceea ce priveşte machiajul feţei alege produse lejere, precum o cremă hidratantă colorată care să îţi nuanţeze tenul şi să-i confere luminozitate. Evident, nu uita să te demachiezi seara, înainte de culcare. 
 
Pentru hidratarea tenului vara alege să bei cât mai multă apă, întrucât vara transpiri în exces, ceea ce înseamnă că vei pierde şi mai multă apă. 
 
Un alt sfat esenţial de care ar trebui să ţii cont este faptul că ar trebui să ai o alimentaţie echilibrată. Aşadar, pentru a-ţi hidrata tenul şi pentru a-l păstra strălucitor consumă nuci şi legume, deoarece ajută la prevenirea erupţiilor cutanate.