Hidratarea corectă este ­legată de cantitatea de apă pe care o bei zilnic,dar şi de alţi factori:o cură de Omega 3,la începutul verii,folosirea produselor de hidratare potrivite pielii tale şi chiar alimentaţia  bogată în legume şi în fructe.

Apoi,este bine să apelezi la creme hidratante pe bază de ape termale şi la produse de machiaj,cum sunt fondurile de ten,conturul de ochi,rujurile cu formule adecvate.

Ce faci dacă lucrezi în aer liber

Pielea ta este expusă zilnic razelor solare şi poluării? Ai nevoie de o cremă hidratantă cu factor mare de protecţie:te va ajuta să faci o barieră puternică împotriva ultravioletelor.

În plus,ai nevoie să porţi ochelari de soare cu protecţie UV,care să-ţi menajeze zona ochilor în orele pe care le petreci afară.

Trucul nostru:

Dacă nu-ţi permiţi să cumperi o apă termală,fă-ţi tu una,pornind de la 100 ml de apă distilată,în care adaugi câteva picături de ulei de trandafir. O poţi folosi chiar şi peste machiaj,ori de câte ori simţi nevoia.

La piscină sau la mare,măsuri speciale

Apa de mare şi a piscinelor afectează PH-ul pielii şi o deshidratează. Dacă o piele sănătoasă şi tânără poate să-şi refacă filmul hidrolipidic,cea sensibilă şi matură nu poate face acest lucru. De aceea,atât înainte,cât şi după baie,ai nevoie de un strat de cremă grasă. Seara,o cremă de noapte nutritivă este obligatorie.

5 paşi esenţiali

1. Bea doi litri de apă şi mănâncă alimente bogate în antioxidanţi.

2. Foloseşte un umidificator în locuinţă. Oferă pielii uscate o anumită prospeţime,care se va păstra pe tot parcursul zilei.

3. Protejează-ţi zilnic tenul cu produse speciale SPF,chiar dacă nu stai la plajă. Efectele nocive ale soarelui produc riduri,pete sau chiar decolorări ale pielii.

4. Foloseşte un produs hidratant dimineaţa şi seara,după ce te-ai demachiat. La culcare poţi aplica o cremă grasă,bogată în vitamina B. Ajută pielea să-şi păstreze elasticitatea.

5. Pulverizează pe faţă spray-uri cu apă termală. Acestea îi vor reda tenului luminozitatea şi prospeţimea.

Trucul nostru:

Foloseşte în fiecare dimineaţă o ­cremă hidratantă de zi potrivită tipului tău de ten. Şi nu te machia decât pentru evenimente deosebite! Mai ales ziua,evită fondul de ten şi rimelul.