Analiza a arătat că femeile care au folosit inhibitori ai enzimei de conversie în primul trimestru al sarcinii au fost mai susceptibile de a avea un copil cu malformatii congenitale,în comparaţie cu femeile care nu suferă de hipertensiune arterială sau care nu au folosit nici o metodă medicamentoasă antihipertensivă.

Inhibitorii enzimei de conversie (ECA) sunt medicamente antihipertensive frecvent prescrise în combaterea hipertensiunii arteriale,iar faptul că au efecte toxice este bine ştiut.

Efectele nocive asupra fătului se fac simţite după cel de-al doilea trimestru al sarcinii,iar în al treilea trimestru acestea sunt destul de majore.

Pentru primul trimestru încă nu s-a stabilit cum efectele medicamentelor afectează fătul,dar cercetătorii adună date zilnic.

Studiile au fost realizate pe un eşantion de  465.754 de persoane (mamă-copil),între anii 1995 şi 2008,în nordul Californiei.

Cercetătorii afirmă că testele efectuate au o bază reală şi că viitoarele mămici trebuie să fie conştiente şi să ţină cont de aceste date.