Plantează-l în grădină

 

Deoarece este un arbust care are nevoie de spaţiu pentru a se dezvolta,poţi să-l sădeşti în grădină ori pe o alee din curte. Alege un loc unde pământul este drenat. Afână solul,sapă o groapă de 30-40 cm adâncime,plantează arbustul şi udă-l cu apă din abundenţă. Dacă după ploaie apa are tendinţa să băltească,este bine să îmbunătăţeşti drenajul,pentru ca rădăcinile iasomiei să nu putrezească.

 

Îndepărtează-i frunzele şi florile uscate

 

Dacă vrei ca iasomia să înflorească anul următor,este important să-i înlături părţile uscate şi primăvara să-i tai ramurile vetejite. Mai mult,la începutul verii,ciupeşte lăstarii lungi. Astfel,arbustul va avea mlădiţe laterale şi florile sale se vor înmulţi. Dacă sari peste această etapă,nu va mai face flori vreme de 2-3 ani.

 

Atrage insectele

 

Iasomia este ca un magnet pentru numeroase gângănii,datorită nectarului florilor. Să nu te mire dacă zeci de fluturi vor roi în jurul arbustului vara. Pe lângă aceştia,albinele şi viespile se delectează cu dulceaţa florilor. De aceea,fii cu băgare de seamă când te afli în preajma copăcelului ori când îl cureţi.